Hlavní obsah

Bednář: Nechte mě hrát. Vím, že góly dávat umím

PRAHA

Hněv a ukřivdění cítil po posledním utkání Premier league český fotbalový útočník West Bromwiche Roman Bednář, když celý zápas na hřišti Boltonu jen proseděl na lavičce. Kolo předtím přitom skóroval a stal se prozatím jediným střelcem týmu v nejvyšší anglické soutěži. „Byl jsem s koncem zápasu trochu naštvaný, protože jsem si myslel, že se do hry dostanu a že bych mohl týmu gólem pomoct,“ řekl pro Express and Star ex-boleslavský Bednář.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

„Myslím si ovšem, že je můj hněv pozitivním signálem pro navracející se sebevědomí,“ věří Bednář. „Cítím se v opravdu dobré formě a pevně věřím, že našemu týmu můžu v Premier legaue ke skórování dopomoci,“ dodal mladý forvard, jenž sedmnácti góly dopomohl v loňském ročníku druhé anglické ligy svému celku k postupu mezi elitu.

W.B.A nyní okupuje poslední příčku v tabulce, neboť z odehraných tří zápasů získali svěřenci Tonyho Mowbraye pouhý bod. Premiérový gól v nejvyšší anglické ligové soutěži slavil Bednář ve druhém kole proti Evertonu. Jeho týmu to ovšem nepomohlo ani k bodu, protože týmu z Liverpoolu podlehl 1:2.

„Jsem si jist, že kterýkoliv z našich útočníků je schopný střílet branky, já osobně se ale cítím ve skvělé formě a doufám, že manažer to rozpozná a uvidí, že jsem schopný hrát. Proti Evertonu se mi podařilo vstřelit gól z penalty, když jsem na hřiště přišel jako střídající hráč. Předtím jsem si připsal dvě vstřelené branky za rezervu proti Tottenhamu, a tak se nyní cítím opravdu dobře,“ řekl Bednář, jenž s fotbalem začínal v pražské „čafce“.

„Je pravda, že jsem se v přípravě před sezónou necítil příliš sebevědomě, to se ovšem u útočníků občas stává,“ přiznal sebekriticky Bednář. „Potom se mi ale podařilo skórovat v přátelském zápase proti Mallorce a má sebedůvěra šla znovu nahoru,“ řekl na závěr.

Reklama

Související témata: