Hlavní obsah

Zola se stal na tři roky koučem fotbalistů West Hamu

LONDÝN

Novým trenérem fotbalistů West Hamu se stal podle očekávání Gianfranco Zola, který dosud vedl italskou jednadvacítku. Dvaačtyřicetiletý kouč ve čtvrtek podepsal tříletou smlouvu a slíbil fanouškům, že londýnský tým pod jeho vedením bude hrát strhující fotbal.

Článek

"Mou filozofií je hrát ofenzivně, když to jde. Tomu věřím. Hráči si to musejí užívat," uvedl první zahraniční trenér v historii West Hamu. Zola nahradil Alana Curbishleyho, který rezignoval kvůli zasahování funkcionářů klubu do přestupové politiky.

Bývalý italský reprezentant Zola je v Anglii populární díky sedmiletému působení v Chelsea, jejíž fanoušci ho dokonce loni zvolili nejlepším hráčem klubu všech dob. Ve West Hamu ho čeká první trenérské angažmá v seniorském fotbale.

"Vím, že nejsem zrovna nejzkušenější trenér široko daleko. Ale mám nápady, ve fotbale se pohybuji dvacet let, takže vím, o čem mluvím," řekl Zola, jehož pomocníkem bude trenér gólmanů Luděk Mikloško. V kádru West Hamu jsou čeští brankáři Jan Laštůvka a Marek Štěch.

Zola převzal United na pátém místě tabulky, premiéru si odbude v sobotu na hřišti West Bromwiche.

Reklama

Související témata: