Hlavní obsah

Berbatov odmítl srovnání s legendárním Cantonou

LONDÝN

Nová posila Manchesteru United Dimitar Berbatov se nechce se stát "novým Erikem Cantonou", přestože k legendárnímu kanonýrovi přirovnal bulharského fotbalistu sám trenér "Rudých ďáblů" Alex Ferguson.

Foto: www.dagbladet.no

Eric Cantona

Článek

"Beru to jako velký kompliment, ale musím odehrát mnohem víc zápasů než doposud, abych mohl být k někomu přirovnáván," citoval list Daily Telegraph Berbatova, který přišel do United na konci přestupního termínu za 37,7 miliónu eur (934 miliónů korun) z Tottenhamu.

"Pro začátek budu spokojený, když se mi v Manchesteru bude dařit jako v Tottenhamu," připomněl útočník vydařené působení v londýnském celku, kde ve dvou sezonách nastřílel 46 gólů.

"Kdysi jsem se snažil napodobovat slavné hráče, ale vždycky jsem při tom vypadal jako hlupák. Tak jsem začal hrát vlastním stylem. Věřím, že svým fotbalem umím pobavit lidi a budou si fotbal s úsměvem užívat," dodal sedmadvacetiletý fotbalista, který by si měl odbýt premiéru v novém působišti v dnešním ostře sledovaném duelu anglického mistra s Liverpoolem.

K legendárnímu Cantonovi přirovnal Berbatova sám Ferguson. "Jeho příchod nám dává sílu, jakou jsme neměli od dob Cantony či Teddyho Sheringhama," prohlásil.

Skotský kouč se nyní může pochlubit velkou útočnou silou. "Cristiano Ronaldo, Carlos Tévez a Dimitar klidně můžou dát všichni v sezoně dvacet gólů. Když k nim přidáte Wayna Rooneyho, tak si myslím, že s tím bychom něco vyhrát měli," prohlásil.

Reklama