Hlavní obsah

Bednář po druhé trefě v Premier League: Trenér má brouka v hlavě

Zdeněk PavlisSport.cz

Konečně se dočkal. Po tři kola Premier League vysedával český legionář ve službách West Bromwich Albion Roman Bednář pouze na lavičce náhradníků a na trávník naskakoval jen na poslední minuty, proti „kladivářům“ ho však trenér konečně zařadil do základní sestavy. A Bednář se mu odměnil gólem, který v duelu s West Ham United vstřelil. „A také broukem, kterého jsem mu do hlavy určitě nasadil,“ smál se v rozhovoru pro Sport.cz Bednář.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Po tři kola vás trenér přehlížel a nechal vás vysedávat jen mezi náhradníky, proti West Hamu vás ale najednou zařadil do základní sestavy. Co se v mančaftu vůbec událo?

Sám nevím. Trenér asi viděl, jak poctivě dřu při trénincích a v přípravě vůbec, jak se trápím, že šanci nedostávám a sedím pořád jen mezi náhradníky. Takže možná proto…

Zatímco v prvních dvou kolech Premier League vás poslal na hřiště alespoň na pár minut, v předchozím utkání proti Boltonu jste nedostal šanci vůbec.

Zranil se nám obránce a já věřil, že už konečně nastoupím v základní sestavě. Jenže trenér se dál držel rozestavení 4-5-1 a já měl zase smůlu. Prohráli jsme, přišla reprezentační přestávka vyplněná kvalifikaci o postup na mistrovství světa a on musel vidět, jak moc trpím a jak nešťastný jsem.

Takže se smiloval a proti West Hamu vás postavil…

Neřekl bych, že se smiloval. Potřebovali jsme už konečně vyhrát, takže změnil rozestavení, hráli jsme na dva útočníky a já tudíž poprvé nastoupil do začátku.

Odměnil jste se mu druhým gólem, který jste v Premier League dal…

Jenže jsem ho vstřelil zase z penalty.

Po té první jste přiznal, že jste prostě sebral balón a šel pokutový kop proměnit. I tentokrát jste ukradl před penaltou míč a s nikým nediskutoval?

To ne, už jsem měl na penaltu jakési předkupní právo.

Takže se z vás stal ve West Bromwichi specialista na penalty?

Ale jen do doby, dokud je budu proměňovat. Já si však na ně věřím, takže k nim hned tak někoho nepustím.

Však to bylo proti West Hamu vidět!

Penalta byla jasná. Barnett obešel po rohovém kopu i gólmana kladivářů, Green ho fauloval, takže nic jiného než penalta nemohla následovat. A já na ni šel.

Proměněná penalta byla hrozně důležitá, neboť jste srovnával stav na 2:2 a položil tak základ k vítězství…

Bylo to hodně divoké, ale skvělé utkání, v němž jsme šli rychle do vedení, ale West Ham pak po dvou standardních situacích otočil skóre na 1:2. Proto bylo opravdu důležité, že jsem ještě před poločasem skóre srovnal.

Utkání bylo opravdu divoké, takže mohlo skončit nikoli 3:2, ale klidně třeba 6:6…

Začali jsme výborně, rychle šli do vedení, ale přepálili jsme začátek, takže West Ham skóre otočil. Hrálo se oboustranně hodně otevřeně, takže střetnutí skutečně mohlo skončit 6:6 nebo 7:6. Já sám dvě další velké šance měl, ale bohužel jsem je neproměnil.

I tak ale musíte být spokojen, neboť v Premier League už máte na kontě dva góly.

Sice z pokutových kopů, ale počítají se.

Aby ne, když tentokrát vydláždila vaše branka cestu k vítězství…

A moc důležitému, protože tři body už jsme moc potřebovali. Konečně jsme v Premier League vyhráli a dokázali si, že porazit můžeme každého. Body ale musíme schraňovat dál, abychom potvrdili, že na klidný střed tabulky máme a existenčními starostmi se tudíž vzrušovat nemusíme.

V klubu musí po první výhře panovat asi náramná spokojenost!

No jasně, úleva je to velká, takže vládne dobrá nálada. I sebevědomí šlo ohromně nahoru.

Vaše asi také…

Určitě, i když dvě zahozené šance mrzí. Gól jsem ale nakonec přece jen dal, proto věřím, že jsem trenérovi nasadil brouka do hlavy.

Třeba jste ho nasadil i trenérovi české reprezentace…

Jenže to musím ve West Bromwichi nejdřív pravidelně hrát. Sedět jen mezi náhradníky, nebo dokonce na tribuně je pro mě hrozné.

Teď už v základní sestavě figurujete, druhý gól jste v Premier League také dal, takže jste možná vyzval Petra Radu, aby si vás všiml.

To bych moc rád, protože start za reprezentaci byl a je pro mě vším. Jsem povahou optimista a věřím, že zvládnu, co jsem si předsevzal a do národního mužstva se nakonec dostanu.

Reklama

Související témata: