Hlavní obsah

Liverpool branku Stoke nedobyl, Arsenal otočil zápas s Boltonem

SUNDERLAND

Fotbalisté Liverpoolu v 5. kole Premier League na domácím stadiónu celý zápas dobývali branku nováčka Stoke City. Gól se jim ale vstřelit nepodařilo. Liverpool tak remizoval se Stoke City bez branek. Arsenal otočil zápas s Boltonem a vyhrál 3:1. Sunderland porazil dvěma brankami Michaela Chopry Middlesbrough 2:0. West Ham potvrdil stoprocentní domácí bilanci, když porazil Newcastle 3:1. Blackburn porazil Fulham 1:0.

Článek

Liverpool vstoupil do utkání proti Stoke City velice nadějně. Ve druhé minutě zahrával trestný kop Steven Gerrard. Míč z jeho kopačky skončil až v bráně. Přestože se zdálo, že jej nikdo netečoval, rozhodčí odpískali ofsajd a branka tak nebyla uznána. Pro Reds to byla nejvážnější příležitost prvního poločasu.

A to i přesto, že se hra odehrávala téměř výhradně před bránou ligového nováčka. Ten totiž přijel na Anfield Road s hlavním cílem - neinkasovat. Svým stylem vyčkávání v blízkosti svého pokutového území nechávali hráči Stoke Liverpoolu dostatek času a místa na kombinaci. Svěřenci Rafaela Beníteze ale této výhody nedokázali využít.

Do druhé půle nastoupil domácí favorit s novou chutí dobýt branku hostů. Nejvydatněji v tom pomáhal na pravé straně operující Alvaro Arbeola. V 51. minutě obehrál jednoho z obránců a poslal přízemní cent do ideální pozice Robbie Keanovi. Ten však nastřelil pouze gólmana Stoke.

O tři minuty později předložil Arbeola další možnost ke skórování - tentokrát Torresovi. Centr vzduchem přistál přesně na hlavně Torrese, od jehož hlavy skončil míč jen těsně vedle branky dánského gólmana ve službách Stoke.

Dobývání branky Stoke tak pokračovalo i nadále. V 64. minutě se po závaru před brankou dostal míč k ideálně postavenému Torresovi, jenž však poslal míč nad bránu. Postupem času se hráčům Liverpoolu lepila na kopačky nervozita. Ligovému nováčkovi nakonec branku vstřelit nedokázali. Liverpool remizoval se Stoke City 0:0.

Arsenal otočil utkání s Boltonem

Fotbalisté Boltonu přivítali na svém stadiónu Arsenal. Po sérii rohů londýnského týmu ze začátku utkání udeřili hráči Boltonu ze stejné standardní situace. Střelec Kevin Davies otevřel hlavičkou ve 14. minutě skóre zápasu.

Gunners se po inkasované brance vrhli do zdrcující ofenzivy. Střela Toureho po sklepnutí Bendtnera mířila do levé tyče Jaaskelainenovy branky. Ve 22. minutě vysunul Bendtner nabíhajícího Adebayora, který přesprintoval stopery Boltonu a tváří v tvář brankáři Wanderers nastřelil druhou tyč. Tlak Arsenalu sílil. V následující minutě dokázala obrana domácího týmu zamezit střele dánského mladíčka jen za cenu pádu do střely.

Na centr z rohového kopu vyskočil ve 24. minutě nejvýše Song, i jemu zkazila radost branková konstrukce. O dvě minuty později už se ale mohl se svými spoluhráči radovat. Bendtner vyslal přihrávku do pokutového území Adebayorovi, míč si ale pro sebe uzmul v ofsajdu stojící Eboué a střelou k přední tyči vyrovnal. Rozhodčí nedovolené postavení totiž nepostřehli.

Hned minutu po vyrovnání se svěřenci Arsena Wengera radovali znovu. Denilson z levého křídla přihrál ideálně nabíhajícímu Bendtnerovi, který zblízka prostřelil brankáře domácích.

Bolton se ve druhém poločase snažil vyrovnat, do otevřené obrany se nakonec podařilo zvýšit náskok hostujícím fotbalistům. Střídající Walcott zatáhl při rychlém brejku míč středem hřiště, rozdělil míč do pravé strany nabíhajícímu Adebayorovi, který na druhé straně našel zcela volného Denilsona. Brazilec snadno zvýšil vedení svého klubu. Arsenal porazil Bolton 3:1.

Sunderland poprvé bodoval doma

Fotbalisté Middlesbrough chtěli využít toho, že se Sunderlandu v letošním ročníku Premier League ještě nepodařilo vstřelit ani jednu branku. Do první se dostali hosté v 19. minutě. Pozornost Craiga Gordona v bráně Černých koček vyzkoušel střelou z první zevnitř pokutového území Stewart Downing. Domácí gólman byl úspěšný i později v konfrontaci se střelami Alvese i Aliadiera.

Middlesbrough mělo největší šanci ke skórování v 74. minutě. V pokutovém území fauloval Aliediereho Nosworthy a rozhodčí přisoudil Middlesbrough pokutový kop. Míč si postavil Downing, branku ale přestřelil.

Uhodilo naopak na druhé straně. Mezi stopery hostů si naběhl Michael Chopra, jemuž adresoval přihrávku Richardson. Anglický útočník poslal míč podél vyběhnutého Turnbulla a poprvé v sezóně rozradostnil diváky na domácím stadiónu. Hosté otevřeli hru, čehož Sunderland dokázal využít. V nastaveném čase Malbranque přihrál zcela volnému Choprovi, pro něhož nebyl problém poslat míč do brány podruhé. Sunderland porazil Middlesbrough 2:0.

Zola si odbyl vítěznou premiéru

Premiéru si na lavičce West Hamu United odbyl Gianfranco Zola. A jeho svěřenci mu dělali radost od začátku zápasu. Už v osmé minutě šli Kladiváři do vedení, když se po individuální akci prosadil David di Michele. Italský fotbalista, který je ve West Hamu na hostování z FC Janov, se prosadil do přestávky ještě jednou. Ve 37. minutě si obhodil jednoho z obránců Strak a přízemní střelou zvýšil vedení domácích.

Ve druhém dějství si brankový zářez Di Michele již nepřipsal, zasloužil se ale o tříbrankové vedení svého týmu, když při rychlém protiútoku přihrál Mattew Etheringtonovi před prázdnou bránu. Pro anglického záložníka již nebyl žádný problém zasunout míč do brány. Konečný výsledek zařídil v 67. minutě Michael Owen, který snížil na 1:3.

Jediné branky se dočkali diváci Blackburnu, který na svém stadiónu přivítal Fulham. Postaral se o ni Matt Derbyshire šest minut před koncem utkání. Blackburn zvítězil 1:0 a mohl se tak radovat z druhé výhry v sezóně.

Premier League - 5. kolo:
Liverpool - Stoke City 0:0, Sunderland - Middlesbrough 2:0 (81. a 90.+2 Chopra), West Ham United - Newcastle 3:1 (8. a 37. Di Michele, 53. Etherington - 67. Owen), Blackburn - Fulham 1:0 (84. Derbyshire), Bolton - Arsenal 1:3 (14. Davies - 26. Eboue, 27. Bendtner, 87. Denilson).

Reklama

Související témata: