Hlavní obsah

Šlágr Chelsea - Manchester vítěze neměl, Bednářovo WBA doma padlo

PRAHA

Strhující tempo a šance na obou stranách nabídl šlágr 5. kola Premier Legaue mezi Chelsea a Manchesterem United, jež vítěze nepřinesl. Hosté sice dlouho vedli zásluhou Park Ji Sunga, deset minut před koncem ale vyrovnal hlavou Kalou. Za Chelsea odehrál celý zápas Petr Čech. Nováček WBA doma podlehl Aston Ville 1:2. V dresu domácích odešel ze hřiště Roman Bednář po šestapadesáti minutách.

Článek

V obrovské šanci zápasu se již v 9. minutě objevil středopolař Chelsea Joe Cole, jeho pokus mířil jen těsně vedle Van der Sarovy brány. Hořelo tak na druhé straně, po odehrané čtvrthodině předložil Rooney přihrávku Rio Ferdinandovi, jehož jedovatou přízemní střelu bravurně nohou vyrazil Petr Čech.

Českého gólmana nechala obrana Blues na holičkách i v 18. minutě. Důraz v ofenzivě Manchesteru v pokutovém území domácích slavil úspěch.Evra vybojoval míč pro Bulhara Berbatova. Jeho střelu Čech ještě vyrazil, na dorážku Park Ji Sunga byl již ale krátký.

V závěru prvního poločasu mohl vyrovnat domácí útočník Anelka, jeho střela si ovšem cestu mezi tři tyče brány United nenašla. To už na hřišti nebyla opora zadních řad Devils gólman Van der Sar, jenž musel po půlhodině hry pro zranění vystřídat.

Oku lahodící fotbal byl na Stamford Bridge k vidění i ve druhé půli, kdy ofenzívu svých týmů posílili za Manchester United Cristiano Ronaldo, z lavičky domácích přišel do hry Drogba. V 66. minutě měl na kopačce vyrovnání Joe Cole, když se na náhradního gólmana hostů Kuszczaka řítil zcela osamocen. Střela přímo do brankáře ovšem gólem neskončila.

Znovu byl u toho J. Cole, když v 73. minutě poslal míč na malé vápno Rudých Ďáblů, kde zhruba metr před prázdnou bránou minul letící míč Anelka. Ze závěr zápasu tempo hry nabíralo na síle. Ronaldovu přihrávku v gól nepřetavil Rooney, ačkoliv se ocitl v zajímavé střelecké pozici. Nedáš dostaneš se naplnilo v 79. minutě. Na centr ze standardní situace si nejlépe vyskočil střídajíc Kalou a vyrovnal na konečných 1:1.

Bednář se neprosadil 

Fotbalisté Aston Villy si na svého soupeře vytvořili tlak, který dokázali zužitkovat již ve 27. minutě. Norský forvard John Carew mířil hlavou přesněji než v předchozí šanci a otevřel pro hosty skóre zápasu. Uběhly jen dvě minuty a hosté vedli už 2:0. Po nevydařeném odkopu stopera Barnetta se k míči dostal Agbonlahor, jenž střelou po zemi z pokutového území znovu rozvlnil síť soupeře.

Snížit se hráčům West Bromwiche povedlo již ve 34. minutě, když Bednář zakombinoval před šestnáctkou hostů se Slovincem Korenem. Jeho střelu gólman Aston Villy Friedel neudržel, pohotová dorážka Morrisona tak znamenala snížení na 1:2.

Na 3:1 mohl patnáct minut po změně stran zvýšit znovu dlouhán Carew. Jeho pokus ale skončil jen na pravé tyči branky Aston Villy. Další tyč po hlavičce norského útočníka zvonila o tři minuty později. V závěru mohli domácí vyrovnat, Olssonova hlavička mířila ovšem nad Friedelovu branku.

Premier League - 5. kolo, nedělní zápasy:
W.B.A - Aston Villa 1:2 (33. Morrison - 26. Carew, 28. Agbonlahor), Chelsea - Manchester United 1:1 (80. Kalou - 18. Pak Či-song), Hull - Everton 2:2 (18. Turner, 50. vlastní P. Neville - 73. Cahill, 78. Osman), Manchester City - Portsmouth 6:0 (13. Jo, 20. Dunne, 57. Robinho, 68. Wright-Phillips, 78. Evans, 83. Fernandes), Tottenham - Wigan 0:0.

Reklama

Související témata: