Hlavní obsah

Sheffield United dostane finanční náhradu za kontroverzní sestup

LONDÝN

Vedení Sheffieldu United dostane finanční náhradu za kontroverzní sestup tohoto týmu z Premier League po sezoně 2006/07. Rozhodla o tom arbitrážní komise anglické Fotbalové asociace. Podle spekulací britských médií by měl poškozený klub dostat zhruba 30 miliónů liber (912 miliónů korun) od West Hamu United, který se na jeho úkor zachránil.

Článek

Sheffield od počátku považoval sestup za protiprávní, neboť West Ham nebyl potrestán bodovým odpočtem za neoprávněný start dvou Argentinců Carlose Téveze a Javiera Mascherana. V jejich případě bylo porušeno pravidlo o zákazu vlastnictví hráčů třetí osobou.

Výsledkem byla vysoká pokuta 5,5 miliónu liber (tehdy asi 233 miliónů korun), disciplinární komise Fotbalové asociace ale překvapivě nesáhla k bodovému odpočtu.

To se nakonec ukázalo klíčovým, protože West Ham se zachránil o tři body právě před Sheffieldem. Shodou okolností vítěznou branku v rozhodujícím utkání s Manchesterem dala právě pozdější posila United Tévez.

Podle předsedy Sheffieldu Kevina McCabea přišel klub kvůli sestupu z nejvyšší soutěže minimálně o 50 miliónů liber. "Celá věc je však stále předmětem soudního jednání a nechtěl bych to do úplného vyřešení komentovat," prohlásil v úterý McCabe. Zástupci West Hamu rovněž nechtěli výsledek arbitráže komentovat dříve, než se dohodnou se svými právníky na dalším postupu.

Reklama

Související témata: