Hlavní obsah

West Ham se odvolá proti třicetimiliónové pokutě

LONDÝN

Vedení West Hamu United se odvolá k mezinárodní sportovní arbitráži CAS proti pokutě 30 miliónů liber (912 miliónů korun), kterou má zaplatit Sheffieldu United. Uvedli to v tiskovém prohlášení představitelé londýnského klubu.

Článek

O vysokém odškodném pro Sheffield rozhodla v úterý arbitrážní komise anglické Fotbalové asociace. Částka má být náhradou za kontroverzní sestup United z Premier League po sezóně 2006/07. Na úkor Sheffileldu se tehdy zachránil West Ham, který měl za sebou skandál s přestupem Argentinců Carlose Téveze a Javiera Mascherana.

West Ham v jejich případě porušil pravidlo o zákazu vlastnictví hráčů třetí osobou, nicméně nebyl potrestán bodovým odpočtem, ale "pouze" pokutou 5,5 milionu liber (tehdy asi 233 miliónů korun). To nakonec bylo klíčové, protože West Ham se zachránil o tři body právě před Sheffieldem. Shodou okolností vítěznou branku v rozhodujícím utkání s Manchesterem dala právě pozdější posila United Tévez.

Vedení Sheffieldu vyčíslilo své ztráty způsobené sestupem z elitní soutěže na 50 miliónů liber, West Ham oproti tomu argumentuje tím, že už jednou potrestán byl. "Znovu uznáváme, že jsme porušili pravidla soutěže. Ale už se tím případem zabývala nezávislá komise Premier League a její tehdejší trest jsme akceptovali," uvedli představitelé londýnského klubu ve středečním tiskovém prohlášení.

Reklama

Související témata: