Hlavní obsah

Brankáři Čech a Černý v Ligovém poháru neinkasovali

Čeští brankáři Petr Čech a Radek Černý ve středečních zápasech anglického Ligového poháru neinkasovali a pomohli svým mužstvům do čtvrtého kola. Čechova Chelsea jasně přehrála fotbalisty Portsmouthu na jejich hřišti 4:0, Černého druholigový Queens Park Rangers nečekaně zvítězil 1:0 v Birminghamu nad Aston Villou, jež působí v Premier League.

Článek

Portsmouth po nedělní ligové porážce 0:6 na hřišti Manchesteru City utrpěl další vysokou prohru. Svého strýce Harryho Redknappa na lavičce jihoanglického týmu rozesmutněl dvěma brankami hvězdný záložník Chelsea Frank Lampard.

"Chelsea má fantastický tým, jsou o třídu jinde. Dostali jsme hloupé góly," tvrdil Redknapp po zápase. Jeho protějšek, kouč Chelsea Luiz Felipe Scolari naopak zářil štěstím. "Takhle jsem si představoval, že budeme hrát. Hráči přesně plnili to, co jsem od nich chtěl," vykládal.

Pochvala pro Černého

Manažer Aston Villy Martin O´Neill nechal proti druholigovým Queens Park Rangers odpočívat šest hráčů základní sestavy a to se mu krutě vymstilo. O vítězství hostů rozhodl podařený rohový kop v 58. minutě, kdy Parejo našel přesně hlavu Stewarta, který vstřelil jedinou branku zápasu.

V dresu QPR se prezentoval výborným výkonem český brankář Radek Černý. "Šli jsme do zápasu s tím, že nemáme co ztratit. Ale náš brankář měl dva nebo tři opravdu špičkové zásahy a hodně nás podržel," vychvaloval Černého po zápase trenér QPR Iain Dowie.

O největší překvapení se postarali hráči třetiligového Brightonu, kteří v dohrávce druhého kola sebrali postup Manchesteru City. Favorit přitom ještě v 89. minutě vedl 1:0, pak se ale trefil Murray a hned na počátku prodloužení domácí přidali druhý gól. Manchesterský klub ještě dokázal vyrovnat, ale penaltový rozstřel nezvládl.

Carling Cup - 3. kolo:
Portsmouth - Chelsea 0:4
Branky: 36. z pen. a 49. Lampard, 45. Malouda, 64. Kalou
Aston Villa - Queens Park Rangers 0:1
Branka: 58. Stewart
Ipswich - Wigan 1:4
Branky: 61. Walters - 52. Cattermole, 64. Kapo, 70. Scharner, 90. Camara
Newcastle - Tottenham 1:2
Branky: 90. Owen - 62. Pavljučenko, 66. O’Hara
Blackburn - Everton 1:0
Branka: 10. Olsson
Brighton - Manchester City 3:2 po penaltách
Branky: 89. Murray, 95. Anyinsah - 64. Gelson, 108. Ireland

Reklama

Související témata: