Hlavní obsah

Fotbalovou Anglii čeká boj o Liverpool

Britské ostrovy čeká v sobotu další třeskuté derby! Tentokrát klasické liverpoolské mezi Evertonem a Liverpoolem. Svěřenci Rafaela Beníteze pocestují do Goodison Parku jako jasní favorité. A to i přesto, že v posledním zápase jen remizovali se Stoke City bez branek. Domácím by měl k zisku tří bodů pomoci Luis Saha, který tým posílil z Manchesteru United.

Článek

Pro Liverpool to byl vstup do sezóny z říše snů. Po dvou výhrách a remíze na stadiónu letos velmi silné Aston Villy si fotbalisté kolem kapitána Stevena Gerrarda vyšlápli na Anfield Road na úřadujícího mistra Manchester United. V posledním kole však přišlo zaváhání, Reds ztratili dva body po domácí remíze se Stoke City.

„Byl to pro nás frustrující zápas,“ ohlíží se za posledním kolem Dirk Kuijt. Jeho tým doslova bušil do obrany ligového nováčka celý zápas, gól se mu však nakonec vstřelit nepodařilo. „Jako bychom zapomněli střílet branky. Mohli jsme vyhrát klidně tři čtyři nula. Bohužel nám to nevyšlo. Ale my se musíme dívat dopředu, na zápas proti Evertonu,“ burcuje na klubových stránkách před bitvou o Liverpool Nizozemec.

V minulé sezóně se slavnějšímu týmu z města Beatles podařilo vyhrát oba zápasy. Střetnutí v Goodison Parku rozhodl právě Kuijt, když se dvakrát prosadil z pokutových kopů. Na to již ale útočník Liverpoolu nemyslí, soustředí se na nadcházející duel. „Je to pro nás opravdu důležitý zápas. Pokud se nám podaří v sobotu zvítězit, budeme se moci těšit z velmi dobrého startu do sezóny,“ věří osmadvacetiletý forvard. „Cítíme, co tento zápas znamená pro naše fanoušky. Vloni jsme dosáhli proti Evertonu dobrých výsledků. Doufáme, že se nám podaří na ně navázat.“

Everton potáhne útok Saha - Yakubu

Everton dopadl v posledním kole podobně jako jeho sobotní soupeř. S dalším ligovým nováčkem - Hullem - remizoval 2:2 a se sedmi body figuruje na deváté příčce tabulky Premier League.

Pikantní zápas čeká v liverpoolském derby Louise Sahu. Ten ještě v loňské sezóně nastupoval za Manchester United, nedávno však přestoupil právě k souboru Davida Moyese. V ostře sledovaném utkání se Saha poprvé představí domácím divákům. „Bude to fantastické. Těšil jsem se, že nastoupím před publikem v Goodison Parku. Že to bude zrovna v derby, to je úžasné,“ neskrýval nadšení francouzský útočník.

V utkání proti Hullu se Sahovi skórovat nepodařilo, proto by se chtěl z branky radovat před domácími fanoušky. „Budu se velmi snažit, abych pomohl k zisku tří bodů,“ říká nejdříve skromně Saha. Vzápětí však dodává: „Nebojím se, že bych branku nedal. Pokud se dostanu do šance, jsem vždy stoprocentní,“ dodává sebejistě.

Správné tempo

„Musíme se dostat do správného tempa. Diváci pro nás budou obrovskou podporou. Pokusím se je dostat do varu vstřeleným gólem,“ doufá třicetiletý fotbalista, který si na hrotu útoku pochvaluje souhru s Yakubu Aiyegbenim. „Panuje mezi námi shoda. Potřebujeme jen trochu víc času, abychom se sehráli. Hlavní je ale úspěch týmu. Není to jen o naší společné souhře. Musíme hlavně udělat vše pro úspěch Evertonu,“ je si vědom francouzský reprezentant.

„Liverpool je velmi kvalitně organizovaný tým, bude to tvrdý zápas,“ ví Saha. Liverpoolské derby začíná v sobotu ve 13:45. Přímým přenosem jej odvysílá Galaxie Sport.

Reklama

Související témata: