Hlavní obsah

Tottenham pokračuje ve špatném startu, prohrál s Portsmouthem

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu v 6. kole anglické ligy potvrdili, že prožívají nejhorší start do sezóny za posledních 53 let, protože prohráli na hřišti Portsmouthu 0:2. O góly se postarali oba domácí útočníci Peter Crouch a bývalý hráč Tottenhamu Jermain Defoe, který si připsal již pátý zásah v sezoně. Tottenham, který chtěl útočit na poháry, je s pouhými dvěma body za dvě remízy na dně tabulky.

Článek

Tottenham vstoupil do utkání aktivněji než v předchozích duelech, ale v ofenzivě se mu nedařilo. Malé podpory se dostávalo osamocenému útočníkovi Pavljučenkovi. Naopak Portsmouth byl produktivní, pomohla mu však i situace z 34. minuty, kdy centr z přímého kopu odvrátil Jenas nešťastně rukou. Nařízený pokutový kop proměnil Defoe a potvrdil roli nejlepšího ligového střelce. Pomstil se také trenérovi Tottenhamu Juandemu Ramosovi, který o něj po nástupu do funkce neměl zájem.

Po změně stran rozhýbal hru Tottenhamu střídající Lennon, ale ke gólu to nevedlo. Naopak v 68. minutě tvrdě vypálil Traore a Crouch hlavou doklepl míč za ležícího brankáře. Portsmouth se radoval z teprve třetí výhry z posledních deseti zápasů a oslavil 2000 dní trenéra Redknappa na lavičce.

V druhém nedělním zápase se potvrdilo, že fotbalisté Manchesteru City nezvládají souboje s Wiganem. S žádným z prvoligových celků nemají tak zápornou bilanci jako právě s tímto soupeřem, kterého nikdy neporazili. Tradice pokračuje, protože Wigan doma zvítězil 2:1.

Manchester, který má po příchodu nového majitele velké ambice, si chtěl napravit reputaci po prohře v Ligovém poháru s třetiligovým Brightonem, jenže již po čtvrthodině se parádní trefou prezentoval domácí záložník Valencia. O chvíli později sice po centru z přímého kopu vyrovnal Kompany, jenže ještě do poločasu vrátil Wiganu vedení kanonýr Zaki proměněným pokutovým kopem.

Anglická liga - 6. kolo:
Portsmouth - Tottenham 2:0 (34. Defoe z pen., 68. Crouch), Wigan - Manchester City 2:1 (16. Valencia, 34. Zaki z pen. - 22. Kompany).

Reklama

Související témata: