Hlavní obsah

Rosickému hrozí, že už si v sezóně do míče nekopne

PRAHA

Podle vydání britského listu Sunday Mirror hrozí českému fotbalovému reprezentantovi Tomáši Rosickému, že už v letošní probíhající sezóně v mistrovském utkání nenastoupí. Ex-sparťan laboruje od ledna se zraněním podkolenní šlachy a zlomovým měsícem je pro něj prosinec, kdy se má údajně rozhodnout, zda se na trávníku v této sezóně ještě objeví, či nikoliv.

Článek

Vedení Arsenalu dává Rosickému šanci do prosince, aby se uzdravil. Pokud i potom budou jeho zdravotní problémy přetrvávat, dá se podle deníku The Mirror předpokládat, že trenér Arséne Wenger dá bývalému sparťanovi další prostor pro rekonvalescenci, ale už jej nezahrne do svých plánů pro zbytek aktuální sezóny.

"Abych řekl pravdu, není to tak, že by mohl naskočit do hry za chvíli, situace se ale ani nijak nezhoršila. Celý vývoj (zranění) je u něj prostě jen velmi pomalý," prohlásil před časem Wenger, aniž by tušil, že se Rosického léčba bude nadále protahovat.

Rosický si přivodil zranění podkolenní šlachy v lednovém utkání anglického FA Cupu proti Newcastlu. Ačkoliv následná vyšetření neprokázala žádné závažné zranění, sám hráč při snaze o sprint vždy po ozdravné proceduře cítil bolest. Od začátku roku se tak o jeho návratu jen stále spekuluje.

Malý Mozart nechybí jen francouzskému kouči na lavičce Kanonýrů. S jeho službami nemůže počítat ani kouč českého národního týmu, jemuž by se při absenci dalšího tvořivého středopolaře Marka Matějvského náramně hodil. Alespoň, že návrat záložníka Readingu je v dohlednu, neboť by měl nastoupit ve středečním utkání rezervy anglického týmu.

Reklama

Související témata: