Hlavní obsah

Chelsea chce zpátky peníze za přestup Obiho Mikela

LONDÝN

Anglická Chelsea se chce soudit s norským klubem Lyn Oslo kvůli přestupu záložníka Johna Obiho Mikela. Londýnský klub požaduje vrácení 16 miliónů liber (asi 502 miliónů korun), které za nigerijského fotbalistu před dvěma lety zaplatil. Podle něj tehdejší šéf Lynu zfalšoval hráčovu smlouvu, takže Mikel neměl s norským celkem platný kontrakt.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

John Obi Mikel v dresu Chelsea (vpravo) bojuje o míč s liverpoolským protihráčem Xabi Alonsem.

Článek

Chelsea se rozhodla dát celou záležitost k soudu poté, co byl loni bývalý šéf Lynu Morgan Andersen potrestán roční podmínkou za falšování Mikelových dokladů.

"Po Andersenově usvědčení je jasné, že celý přestup se uskutečnil na základě falešných dokumentů," citovala prohlášení Chelsea agentura AP.

Mikelův přestup provázely komplikace od samého začátku. Jednadvacetiletý hráč se nejdříve v lednu 2006 dohodl s Manchesterem United, ale po pár týdnech oznámil, že jde do Chelsea. Když už to vypadalo, že o záležitosti bude muset rozhodnout FIFA, trojice klubů se dohodla na řešení. Chelsea zaplatila United 12 miliónů liber a další čtyři Lynu. Nyní však chce kvůli zfalšovaným dokladům celou částku vrátit.

Reklama

Související témata: