Hlavní obsah

Bednářův West Bromwich utrpěl v Manchesteru debakl, zastřílela si i Chelsea

škv, mvSport.cz

Fotbalisté West Bromwiche Albion nepotvrdili dobrou formu z posledních dvou zápasů a na půdě úřadujícího šampióna Manchesteru United prohráli v rámci 8. kola Premier League 0:4. Nepomohla jim ani přítomnost Romana Bednáře, který nastoupil v základní sestavě a odehrál 52 minut. Chelsea si s chutí zastřílela na hřišti Middlesbrough, které deklasovala 5:0. Scolariho svěřenci si udrželi první pozici v tabulce.

Článek

Roman Bednář se v průběhu týdne nechal slyšet, že se na zápas na Old Trafford nesmírně těší, po prohře 0:4 už ovšem tak pozitivně naladěný být nemohl. Český forvard nastoupil v základní sestavě West Bromwiche a na hřišti vydržel až do 52. minuty, kdy ho vystřídal Miller. Svou bilance tří gólů v letošním ročníku Premier League tak český útočník nevylepšil.

Do chvíle, kdy Bednář opustil hřiště, se jeho tým ještě výsledkově držel. Na půdě favorita dlouho držel přijatelnou bezbrankovou remízu. V 55. minutě ovšem otevřel skóre Rooney a ofenzivní mašina Rudých Ďáblů se rozjela naplno. V 69. minutě přidal druhý gól nejlepší střelec loňského ročníku Premier League Cristiano Ronaldo, hned vzápětí navíc zvýšil na 3:0 Berbatov. Konečnou podobu zápasu pak dal v nastaveném čase Nani.

Parádní obrat se podařil Liverpoolu a Arsenalu. Kanonýři doma otočili utkání s Evertonem, Liverpool na Anfield Road ještě deset minut před koncem prohrával s Wiganem, přesto slaví výhru i on.

Chelsea deklasovala Middlesbrough

Fotbalisté londýnské Chelsea si doslova pohráli se svým hostitelem Middlesbrough, když na jeho hřišti vyhráli vysoko 5:0. V brance Blues se vinou přetrvávajícího zranění stehenní svalu, které utrpěl během kvalifikačního zápasu o postup na MS 2010 v Polsku, neobjevil český brankář Petr Čech.

Vedoucí tým anglické nejvyšší ligy vyhrál první poločas zásluhou úspěšné trefy Kalou ve 13. minutě. Nahrádní brankář v brance Chelsea Carlo Cudicini neměl příliš práce, a tak šly oba týmy do kabin za stavu 1:0 pro hosty.

Ve druhém poločase se s góly doslova roztrhl pytel, když na 2:0 parádní střelou ze zhruba pětadvaceti metrů zvyšoval svým druhý gólem v sezóně hostující Belletti. V 52. minutě byl rozdíl ve skóre již 3:0, když se podruhé mezi střelce zapsal Salomon Kalou. O deset minut to bylo již 4:0 pro Chelsea, když se netradičně hlavou trefil Lampard.

Na další gól čekali fanoušci Blues jen čtyři minuty. Absolutně konsternované obraně Middlesbrough zasadil další ránu Malouda, jenž dorazil odraženou střelu od tyče útočníka Anelky. V 70. minutě se ještě mohl na hrozivých 6:0 zvýšit Anelka, jeho teč ale přišla až z ofsajdového postavení. V té době již mnozí fanoušci domácího týmu začali opouštět stadión, předvedená hra jejich oblíbenců se jim totiž mohla zamlouvat jen stěží.

Liverpool otočil skóre v závěrečné desetiminutovce

Na Anfield Road přijel Wigan a v zápase s Liverpoolem byl jasným outsiderem. Přesto byl dlouhou dobu blízko vůbec premiérové výhře nad Reds. Po půl hodině hry vyrobil na hranici vlastního velkého vápna obrovskou minelu liverpoolský stoper Agger, míče se zmocnil Amr Zaki a střelou podél vybíhajícího gólmana Reiny poslal hosty do vedení. Švýcarský obránce svou chybu o pár minut později napravil, když přesnou přihrávkou připravil vyrovnání pro Kuijta.

Do šaten přesto odcházel spokojenější Wigan. Ve druhé minutě nastavení se do míče akrobaticky opřel Amr Zaki a svým druhým gólem vrátil hostujícímu celku vedení. Egyptský kanonýr se tak se sedmi góly vyhoupl do čela tabulky kanonýrů. Liverpool po změně stran přidal, byl aktivnější, gól ale dlouho nepřicházel.

V 75. minutě ovšem hosty oslabil svým vyloučením Valencia což nastartovalo velký obrat Reds. V osmdesáté minutě nejprve svým prvním gólem v dresu Liverpoolu srovnal Riera, o pět minut později pak v těžké pozici poslal domácí poprvé do vedení Kuijt. Liverpool se tak bodově dotáhl na vedoucí Chelsea.

Arsenal se zlepšil po změně stran

Na povinné vítězství proti Evertonu se pořádně nadřeli fotbalisté Arsenalu. Wengerovi svěřenci prohrávali po prvním poločase zásluhou Osmanova gólu 0:1, druhá část jim ale vyšla podstatně lépe. Hned po dvou minutách srovnal Nasri, v sedmdesáté minutě pak domácí příznivce uklidnil van Persie. V závěru navíc pečetil výhru Kanonýrů, za které kvůli dlouhodobému zranění nenastoupil Tomáš Rosický, Walcott.

V duelech Aston Villa - Portsmouth, Bolton - Blackburn a Fulham - Sunderland se diváci branky nedočkali.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Middlesbrough - Chelsea 0:5 (13. a 52. Kalou, 50. Belletti, 62. Lampard, 66. Malouda), Arsenal - Everton 3:1 (48. Nasri, 70. van Persie, 90. Walcott - 9. Osman), Aston Villa - Portsmouth 0:0, Bolton - Blackburn 0:0, Fulham - Sunderland 0:0, Liverpool - Wigan 3:2 (37. a 85. Kuijt, 80. Riera - 29. a 45. Zaki), Mancheseter United - West Bromwich Albion 4:0 (56. Rooney, 69. C. Ronaldo, 71. Berbatov, 90. Nani).

Reklama

Související témata: