Hlavní obsah

Fotbalista Drogba je vyšetřován kvůli životopisné knížce

Útočníka Chelsea Didiera Drogbu začala kvůli jeho biografii vyšetřovat disciplinární komise anglické Fotbalové asociace (FA). Reprezentant Pobřeží slonoviny byl v květnovém finále Ligy mistrů vyloučen za plácnutí Nemanji Vidiče z Manchesteru United a v knize napsal, že kdyby věděl, že dostane červenou kartu, tak by dal soupeři alespoň pěstí.

Článek

"Musíme zjistit pravý význam Drogbova prohlášení," řekl serveru Sky Sports mluvčí FA, podle nějž mohl spoluhráč českého brankáře Petra Čecha prohlášením poškodit jméno fotbalu.

"Když jsem viděl záznam, jsem přesvědčen, že jsem neměl být vyloučen," napsal v knize Drogba. "Kdybych mu dal pěstí, tak bych to pochopil. Teď lituji, že jsem mu tehdy jednu nevpálil," dodal.

FA už v minulosti hráče za obdobná prohlášení trestala. Před šesti lety dostal kapitán Manchesteru United Roy Keane distanc na pět zápasů a pokutu 150 000 liber za to, že se ve své knize přiznal, že v roce 2001 brutálním zákrokem úmyslně zranil Alfa Ingeho Haalanda. Keane, nyní trenér Sunderlandu, se tehdy norskému hráči pomstil za tři roky staré obvinění ze simulování. Bývalý záložník zákrokem poškodil Haalandovi koleno natolik, že Nor musel předčasně ukončit kariéru.

Reklama

Související témata: