Hlavní obsah

Bednář těžce nesl střídání na Old Trafford

Český fotbalový útočník ve službách anglického West Bromwich Albion Roman Bednář se podle britských médií pohádal s trenérem Tony Mowbrayem. Důvodem bylo jeho střídání v zápase proti Manchesteru United na Old Trafford. Mowbray připustil, že mezi ním a Bednářem došlo k menší výměně názorů, ale vědu z toho nedělá.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Důvodem celé kauzy bylo Bednářovo vystřídání v sobotním zápase Premier League proti Manchesteru United na jeho stadiónu Old Trafford. Český útočník odcházel ze hřiště za bezbrankového stavu, ten však vydržel jen několik minut a zápas nakonec Rudí ďáblové vyhráli vysoko 4:0. „Roman pracoval tvrdě za velmi malou odměnu, ale bylo to způsobené vysokou kvalitou našeho soupeře,“ nechal se trenér WBA Tony Mowbray slyšet pro Birmingham Mail.

„Nemám žádný problém s tím, že byl po vystřídání rozladěný, protože neprojevil neúctu k týmu, nebo k hráči, který ho vystřídal,“ doplnil Mowbray a pokračoval: „Na hřišti se vydal ze všech sil, ale pořád to není Wayne Rooney nebo Dimitar Berbatov.“ Podle kouče Baggies však Bednář své střelecké konto brzy rozšíří, což ho učiní stejně tak spokojeným jako samotného hráče, jenž je se třemi góly nejlepším střelcem týmu.

Trenér WBA se nechal slyšet, že nejdůležitější pro Bednáře je soustředit se na sobotní zápas proti dalšímu nováčkovi Hull City. „Nějaké změny v sestavě jsou vždy pro mužstvo přínosem. Nyní je na něm, aby pracoval poctivě v tréninku a dostal se do základní sestavy,“ poznamenal kouč.

Reklama

Související témata: