Hlavní obsah

Rooneyho dělí jediný gól od stovky branek v Premier League

LONDÝN

Útočníka Wayna Rooneyho dělí jediný gól od hranice stovky vstřelených branek v Premier League. Fotbalista Manchesteru United by na jubilejní metu rád dosáhl už v sobotu, kdy den po 23. narozeninách nastoupí proti svému bývalému klubu Evertonu.

Článek

"Opravdu si teď fotbal užívám," řekl Rooney agentuře Reuters. "Stovka ligových gólů je pěkné číslo. Když se mi povede toho dosáhnout proti Evertonu, kde jsem začínal, bude to skvělé. Stý nebo první gól proti Evertonu bude prostě sladký," dodal.

Rooney přestoupil do Manchesteru z Evertonu před čtyřmi lety a z klubu neodešel příliš v dobrém. Za urážlivé poznámky na adresu trenéra Davida Moyese ve své životopisné knize musel kouči dokonce zaplatit odškodné půl miliónu liber (asi 16,4 miliónu korun).

Dvaadvacetiletý útočník se v posledních sedmi zápasech v dresu United a anglické reprezentace střelecky prosadil hned devětkrát. Přitom to není tak dávno, co prožíval zcela opačnou sérii. "Netuším, co se změnilo. Ale chtěl bych za sezónu dát přes dvacet gólů. Rozhodně budu zklamaný, když nepřekonám 18 branek z loňska," prohlásil Rooney.

Reklama

Související témata: