Hlavní obsah

Rosický by se podle Wengera měl k fotbalu vrátit po Vánocích

LONDÝN

Arséne Wenger na lavičce fotbalistů anglického Arsenalu Londýn má důvod ke spokojenosti. Podle jeho vyjádření pro klubový web by se český reprezentační záložník Tomáš Rosický měl po Vánocích vrátit k fotbalu. Další dobrou zprávou pro fanoušky Kanonýrů je zlepšující se stav chorvatského reprezentanta Eduarda, ten by se měl na trávníku objevit za tři týdny.

Článek

Rosický si přivodil zranění podkolenní šlachy v lednovém utkání anglického FA Cupu proti Newcastlu. Ačkoliv následná vyšetření neprokázala žádné závažné zranění, sám hráč při snaze o sprint vždy po ozdravné proceduře cítil bolest. Od začátku roku se tak o jeho návratu jen stále spekuluje. Sám kouč Arsenalu se na příchod kreativního záložníka těší, před časem řekl, že by se měl Rosický vrátit na trávníky do Vánoc. Doba zranění se sice prodlužuje, Wenger však zůstává optimistický. „Měl by být zpět po Vánocích,“ potěšil české fanoušky Wenger.

Malý Mozart nechybí jen francouzskému kouči na lavičce Kanonýrů. S jeho službami nemůže počítat ani kouč českého národního týmu Petr Rada. Reprezentační záloha je achillovou patou českého týmu. V zápasech na půdě Polska a proti Slovinsku se středovým hráčům vůbec nedařilo. Navíc se zranil i Jan Polák, proto kouč Rada asi netrpělivě vyhlíží Marka Matějovského, který se po zranění vrací do základní sestavy anglického Readingu. Ten však v loňské sezóně z Premir League sestoupil a nyní hraje druhou nejvyšší soutěž.

Dalším hráčem, jenž se vrací po dlouhodobém zranění, je Eduardo. Chorvatský reprezentační útočník s brazilskými kořeny byl těžce zraněn 23. února, kdy si ze zápasu proti Birminghamu odnesl otevřenou zlomeninu kotníku a dokonce mu hrozilo, že bude muset s fotbalem skončit nadobro. Nepříznivá prognóza se naštěstí nepotvrdila a podle Wengera by měl být za tři týdny připraven nastoupit. „Eduardo je tři týdny od svého startu v soutěžním utkání,“ nechal se slyšet francouzský kouč.

Reklama

Související témata: