Hlavní obsah

Newcastle zdolal West Bromwich a odlepil se ze dna

LONDÝN

Druhou výhru v sezóně si v úterý připsali fotbalisté Newcastlu, kteří v zápase 10. kola anglické ligy zdolali West Bromwich 2:1. Výhra je katapultovala ze sestupových příček až na 15. místo, ostatní týmy ale mají o zápas méně.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují - ilustrační foto

Článek

Vedení Newcastlu zajistil už po deseti minutách záložník Barton, který proměněnou penaltou oslavil svůj návrat do základní sestavy. Na druhé straně se do 67. minuty bil český forvard Roman Bednář, ale příliš vidět nebyl.

Tvořivý středopolař s pověstí průšviháře Barton se do základní sestavy postavil vůbec poprvé v sezóně a už po deseti minutách se ocitl v centru pozornosti nabitého stadiónu St. James Park. Rychlonohý Ameobi totiž vlétl do šestnáctky Bromwiche a zastavil jej až faul obránce Donka. Míč si na penaltovou značku přinesl Barton a s přehledem poslal míč doprostřed branky. Nakonec jej vyhlásili i nejlepším hráčem zápasu.

Hostům se příliš nedařilo a ještě před poločasem inkasovali druhý gól. Domácí hrot Obafemi Martins se prosadil zblízka hlavou a dal si tak parádní dárek k úterním čtyřiadvacátým narozeninám. I když se po poločase hosté otřepali, na víc než na Millerovo snížení už se nezmohli.

Anglie - 10. kolo:
Newcastle - West Bromwich 2:1 (10. Barton z pen., 42. Martins - 67. Miller).

Reklama

Související témata: