Hlavní obsah

Amatéři, hřímal nad svými svěřenci Wenger po remíze s Tottenhamem

Pouhých pět minut dělilo fotbalisty Arsenalu ve středečním utkání 10. kola Premier league od vítězství 4:2 nad Tottenhamem. Přesto poslední tým tabulky, který by podle záložníka Kanonýrů Fabregase prohrál i ženským výběrem Arsenalu, zabral a po smrtícím finiši se radoval z remízy 4:4. „Bylo to od našich hráčů naivní, ale věřím, že se hráči poučí,“ glosoval překvapivou remíru kouč domácích Arsene Wenger.

Článek

Jen minuty chyběly, aby Arsenal  slavil na domácím Emirates stadium ve středu večer zisk tří bodů. Arogantní hra v závěru, kdy Wengerovi svěřenci odmítali takticky podržet míč na půlce soupeře, se jim hrubě vymstila. Minutu před koncem řádné hrací doby snížil na 3:4 Jenas, ve čtvrté minutě nastavení potom zasadil poslední ránu udiveným domácím fotbalistům Lennon.

Wenger své hráče nechápal

„Jsem opravdu naštvaný. Hráči předvedli úžasný výkon, ale s minimálním efektem. Chtěli jsme vyhrát, byli jsme o třídu lepší než Tottenham, ale bohužel jsme na zisk tří bodů nedosáhli,“ zoufal si po zápase Wenger. „Je to zničující. Ale bohužel, to už se v derby ve fotbale někdy stává,“ dodal.

A v čem viděl trenér Kanonýrů příčiny selhání svého celku? „Nepodrželi jsme míč, hráli jsme přesně to, co jsme hrát neměli. Namísto rozvážných přihrávek daleko od naší brány jsme se tlačili do útoku a chtěli přidat další pátý šestý gól,“ nechápal francouzský kormidelník Arsenalu namlsaný a hlavně neprofesionální přístup svých svěřenců.

Fabregasovi se hláška vrací

O to větší výsměch se nyní snáší na záložníka domácích Cecsa Fabregase. Ten si před derby píchnul do svého rivala, jenž zažívá nejhorší údobí za dobu působení v Premier league. Dokonce hlášku, že by Tottenam prohrál i s ženským výběrem  Arsenalu, přidal. „Vedly by si dobře a věřím, že by si z White Hart Lane odvezly body,“ tvrdil Fabregas. Teď se mu invektiva samozřejmě vrátila jako bumerang.  Možná že dámy Gunners by opravdu nezpackakly závěr zápasu s Arsenalem tak, jako on a jeho spoluhráči...

Kohouti se probouzejí

Tottenhamu se naopak po remíze na Emirates stadium možná blýská na lepší časy. Po katastrofálním úvodu sezóny se mužstva namísto Juande Ramose ujal Harry Redknapp a výsledky se dostavují. S mužstvem Kohoutů získal ve dvou zápasech čtyři body, a poslední Tottenham tak začíná atakovat soupeře, kteří figurují v tabulce nad ním.

Reklama

Související témata: