Hlavní obsah

Maradonova návštěva vyvolala pozdvižení v anglických velkoklubech

MANCHESTER

I největší hvězdy anglického fotbalu se někdy mohou proměnit v nesmělé žadatele o autogramy. V pozici žáčků v pátek vystupovali na tréninku fotbalisté Liverpoolu a Manchesteru United, když mezi ně zavítal slavný Argentinec Diego Maradona.

Článek

Mistr světa z roku 1986 se po svém úterním potvrzení v roli reprezentačního trenéra vydal do Evropy, aby se setkal s některými svými svěřenci. V Manchesteru mluvil s Carlosem Tevézem, v Liverpoolu zase s Javierem Mascheranem, z nějž chce udělat nového kapitána národního týmu.

Jak se ale ukázalo, na pracovní schůzky při návštěvě tréninkových komplexů dvou historicky nejúspěšnějších anglických klubů nezbylo Maradonovi příliš času.

Benítez: Hráči se s Maradonou chtěli setkat

"Měl jsem s Maradonou jednání v kanceláři, ale bylo to těžké," popisoval trenér Liverpoolu Rafael Benítez. "Přede dveřmi se mi tvořila zácpa z těch, kteří se s ním chtěli setkat. A hned první v řadě byli dva naši asi nejslavnější hráči," narážel na kapitána Stevena Gerrarda a jeho zástupce Jamieho Carraghera.

"Také Xabi Aloso se s ním chtěl setkat, protože jeho otec hrál s Maradonou v Barceloně. A pak tu byla spousta mladých, kteří prostě neměli slov," popisoval atmosféru španělský trenér Benítez.

Podobná atmosféra panovala i při Maradonově návštěvě v Manchesteru, kde se hráči United připravovali na důležitý víkendový zápas s Arsenalem. Největší radost udělal příchod argentinské legendy Riovi Ferdinandovi, jenž dostal ke svým pátečním 30. narozeninám od Maradony podepsané triko.

"Vypadali jsme jako školáci, když přijde do školy nějaká hvězda. Sledoval náš trénink a všichni se snažili na něj udělat co nejlepší dojem. Doufám, že až se vrátí do Argentiny, všem tam řekne, že tady viděl skvělého hráče - Ria Ferdinanda," smál se anglický reprezentační obránce.

Reklama

Související témata: