Hlavní obsah

V šlágru Premier League uspěl Arsenal, Liverpool se vrátil do čela

PRAHA

Fotbalisté londýnského Arsenalu porazili ve šlágru 12. kola anglické Premier League Manchester United 2:1. Obě branky Kanonýrů vstřelil francouzský záložník Nasri, za Rudé Ďábly stačil v poslední minutě už jen snížit Rafael. Arsenal se tak posunul na třetí místo, kde vystřídal právě Manchester. Do čela se po výhře 3:0 nad WBA, za který odehrál padesát šest minut Roman Bednář, vrátil Liverpool, druhá Chelsea má ovšem nedělní utkání k dobru.

Článek

Domácí, kteří nastoupili bez dlouhodobě zraněného Tomáše Rosického, šli do vedení ve 22. minutě. Po rohu sice útočník hostů Berbatov odvracel hlavou míč od své brány. Ten se ale nakonec dostal na hranici šestnáctky k Nasrimu, jenž se příliš se svým střeleckým pokusem nerozpakoval a s pomocí teče Geryho Nevilla otevřel skóre.

Ve 28. minutě mohlo být vyrovnáno. Cristiano Ronaldo točil míč ze standardní situace na branku Almunii, jeho pokus ještě tečoval hlavou domácí obránce Clichy směrem ke své bráně. Míč, tak proletěl těsně vedle levé tyče Arsenalu. Ve 41. minutě to byl znovu Nasri, jenž prudkým centrem našel ve statické obraně Manchesteru Walcotta. Talent anglického fotbalu mířil ovšem nad Van der Sarovu branku. Parádní fotbal uchvacoval zaplněný stánek Emirates Stadium až do konce první půle.

Manchester v závěru jen snížil

Jeden z nejlepších hráčů na trávníku Nasri udeřil podruhé na začátku druhé půle. Domácí rozebrali defenzivu Rudách ďáblů. Konkrétně Vidič absolutně nevěděl, kde má v tu chvíli stát, když francouzský mladík dostal míč zcela neobsazen a tvrdou ranou zvýšil na 2:0. Vzápětí letěl Ronaldův volej na druhé straně hřiště jen těsně vedle pravé tyče Almuniovy brány.

V 78. minutě utkání předčasně skončilo pro domácího gólmana Almuniu, kterého v souboji o míč nešetrně zasáhl do hlavy Carrick. Almunia sice ještě několik minut pokračoval ve hře, pak ale otřesený přenechal místo mezi tyčemi Fabianskému. Hosté sice v závěru přidali, stačilo jim to ale pouze ke korigaci skóre. V 90. minutě snížil na konečných 2:1 pro Arsenal Rafael.

Liverpool táhl Keane, Bednář se za WBA neprosadil

První branky v dresu Liverpoolu v rámci Premier League se dočkal Robbie Keane. Osmadvacetiletý útočník, který do týmu přišel před sezónou z Tottenhamu, se z gólu radoval celkem dvakrát a dotáhl Reds k výhře 3:0 nad West Bromwichem Albion. Liverpool tak poskočil do čela tabulky, druhá Chelsea, která na něj ztrácí tři body, má ovšem k dobru nedělní duel na půdě Blackburnu.

Robbie Keane na sebe poprvé upozornil v 34. minutě, když přeloboval padajícího gólmana Carsona a poslal svůj tým do vedení. O devět minut později pak oklamal celou obranu, obešel i Carsona a pohodlnou střelou do prázdné brány upravil na 2:0. Při odchodu ze hřiště v 72. minutě vyprovázel irského forvarda spontánní potlesk zaplněného Anfield Roadu. Na konečných 3:0 upravil v nastaveném čase Arbeloa. V dresu poražených odehrál šestapadesát minut Roman Bednář, výraznější nebezpečí ale pro domácí obranu nepředstavoval.

Portsmouth rozhodl o výhře v Sunderlandu v nastavení

Sunderland vstoupil do duelu s Portsmouthem aktivně, za což byl odměněn už ve třetí minutě. Na dlouhý pas si naběhl Cissé a přesnou střelou mezi nohy gólmana Jamese otevřel skóre. Francouzský útočník měl v prvním poločase ještě další tři nadějné příležitosti, uklidňující druhý gól ale nepřidal. Nepodařilo se to ani jemu spoluhráči Richardsonovi, jehož střela skončila na tyči.

Neefektivnost domácích tak Portsmouth po změně stran potrestal, když na 1:1 srovnával přesnou ranou k tyči Belhadj. Zkázu domácích dokonal v první minutě nastavení proměněným pokutovým kopem Jermain Defoe.

Everton během poslední desetiminutovky třikrát skóroval

Také West Ham nedokázal doma udržet nadějný výsledek a Evertonu podlehl 1:3. Ještě po osmdesáti minutách hry vedli Kladiváři 1:0, pak ale nejprve srovnal Lescott, o chvíli později přidal další dva zásahy kanonýr Saha, a hosté si do Liverpoolu odvážejí tři body. Boltonu stačila k vítězství na půdě Hullu jediná přesná trefa, když krátce po změně stran skóroval Matthew Taylor. Nováček se tak po skvělém vstupu do soutěže trošku zasekl, z šestého místa ztrácí na čelo tabulky šest bodů.

V utkání Wigan - Stoke City diváci branku neviděli. Sobotní program Premier League zakončí souboj Liverpoolu s West Bromwichem Albion, který má výkop v 18:30.

Premier League - 12. kolo:
Arsenal - Manchester United 2:1 (22. a 48. Nasri - 90. Rafael), Wigan - Stoke 0:0, Hull - Bolton 0:1 (50. Taylor), Sunderland - Portsmouth 1:2 (4. Cissé - 51. Belhadj, 90.+1 Defoe z pen.), West Ham United - Everton 1:3 (63. Collison - 85. a 87. Saha, 83. Lescott), Liverpool - West Bromwich Albion 3:0 (34. a 43. Keane, 90.+3 Arbeloa).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články