Hlavní obsah

Čech pomohl čistým kontem Chelsea k výhře nad Blackburnem

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea vyhráli ve 12. kole anglické Premier League na hřišti Blackburnu 2:0, když obě dvě branky Blues vsítil útočník Anelka. Český gólman Petr Čech si připsal další čisté konto v sezóně a pomohl tak svému týmu vrátit se na čelo tabulky. Utkání bylo výrazně poznamenáno silným deštěm a loužemi, se kterými se na trávníku hráči obou týmů těžko vypořádávali.

Článek

Zajímavá situace se na stadiónu Blackburnu udála již v 5. minutě. Domácí Andrews posílal přihrávku zpět na vlastního brankáře, kterou ovšem stačil doběhnout Anelka. Útočníkovi Blues se podařilo Robinsonovi udělat kličku, po které spadnul a dožadoval se penalty. Hlavní sudí ovšem zůstal klidný.

Ve 22. minutě se povedenou akcí prezentovali hráči Blackburnu, kteří se postupným útokem dostali až do vápna Chelsea. Tam se v dobré pozici ke střele odhodlal domácí Villnueava, jehož střelu vyrážel pohotově na roh brankář Čech. Pět minut před přestávkou napřáhl z ohromné dálky Bosingwa, jeho pokus tečoval stehnem na hranici vápna Anelka,a míč se nakonec i přes velké kaluže dokutálel za brankovou čáru udiveného Robinsona.

Ačkoliv se domácí hráči snažili o vyrovnání, přišel gól na druhé straně. I o druhou branku Chelsea se postaral Anelka. V 68. minutě vybojoval míč na hranici šestnáctky pro svého spoluhráče z útoku Lampard a Anelkovi pak už jen stačilo přehodit padajícího Robinsona. Ten ještě v 82. minutě vytěsnil Lampardovu střelu ze standardky na břevno. Anelka mohl vsítit v závěru utkání hattrick, gólman Blackburnu jeho nájezd ovšem vychytal.

Tottenham se po třetí výhře za sebou odpoutal ze dna tabulky, kam spadl West Bromwich. Sestupové příčky opustil také Fulham, jenž uspěl doma s Newcastlem.

Premier League - 12. kolo:
Blackburn - Chelsea 0:2 (40. a 68. Anelka), Aston Villa - Middlesbrough 1:2, Manchester City - Tottenham 1:2, Fulham - Newcastle 2:1

Reklama

Související témata: