Hlavní obsah

Capello by chtěl trénovat britský fotbalový tým na OH v Londýně

LONDÝN

Současný trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello by chtěl trénovat sjednocený britský tým na olympijských hrách 2012 v Londýně. Projekt společné reprezentace, který je jedinou šancí na účast domácích fotbalistů na příští olympiádě, zatím blokují zástupci Skotska, Walesu a Severního Irska, kteří se bojí ohrožení samostatnosti i při soutěžích FIFA a UEFA.

Článek

"Existuje reálné nebezpečí, že precedent týmu Velké Británie se vrátí a ohrozí náš statut samostatného národa," uvedli ve středu zástupci Skotské fotbalové asociace. Neuklidnilo je ani další ujištění ze strany FIFA, že při ostatních mezinárodních akcích zůstane současný stav zachován.

Capello věří, že Angličané se svou snahou nakonec uspějí, a chtěl by jednotný tým vést. Italskému kouči vyprší čtyřletá smlouva u anglické reprezentace krátce před olympiádou.

V té době mu bude 66 let, což sám považuje za ideální věk pro odchod do trenérského důchodu. Chce poznávat antické kultury, ale předtím by si rád vyzkoušel něco z antické sportovní tradice. "Rád bych si účastí na olympijských hrách splnil další ze svých snů. Jako hráči mi to bylo odepřeno a pořád mě to naplňuje lítostí," svěřil se.

V boji o britskou lavičku se možná utká s dlouholetým koučem Manchesteru United Alexem Fergusonem, kterého podporuje šéf londýnského organizačního výboru Sebastian Coe.

Reklama

Související témata: