Hlavní obsah

Ferguson chválil Ronalda za překonání hranice sta branek

MANCHESTER

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo sklidil pochvalu od trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona za to, že v sobotním utkání anglické ligy pomohl porazit Stoke 5:0 svým 100. a 101. gólem v manchesterském dresu. Podle skotského kouče prý hvězdný Portugalec může znovu nastřílet více než 40 branek za sezónu, přestože úvod ročníku vynechal kvůli zranění.

Článek

"Vstřelil 101 branek v 253 zápasech, to je neuvěřitelný počin na krajního záložníka," prohlásil Ferguson. Kouč si myslí, že Ronaldo i přes absenci v úvodu sezony může překonat svůj výsledek z minulého ročníku, kdy pokořil soupeře dvaačtyřicetkrát. "Už je zase v laufu, navíc se poprvé v sezoně prosadil z přímého kopu. Už jsme na to čekali. Dnes ukázal svou pravou sílu. Nyní má na kontě devět gólů a jsem si jistý, že bude přidávat další," dodal.

Sám Ronaldo byl nadšený, že se mu stobrankový milník podařilo překonat tak brzy. "Je to pocta nastřílet přes sto gólů v takovém týmu. Jsem velmi pyšný a šťastný," uvedl Ronaldo, který do Manchesteru přišel v roce 2003 ze Sportingu Lisabon. "Tohle je moje šestá sezona v Manchesteru a už mám sto branek. Fantazie," zářil Ronaldo.

Jeho dva povedené přímé kopy však trochu zastínil sedmnáctiletý spoluhráč Danny Welbeck, který se hned při svém debutu v Premier League zapsal mezi střelce parádní trefou z 25 metrů pod břevno. "Mám radost i za něj, je to mladý kluk a velký talent. Dnes předvedl fantastický gól, ale ne lepší než já," smál se Ronaldo.

Přestože již překonal stogólovou hranici, má před sebou třiadvacetiletý Portugalec ještě dlouhou cestu, pokud by se chtěl stát nejlepším střelcem Manchesteru. Rekord totiž drží klubová legenda Bobby Charlton, jenž v letech 1956 až 1973 nastřílel celkem 249 branek.

Reklama

Související témata: