Hlavní obsah

Brankáře Černého v Queens Park Rangers povede Portugalec Sousa

LONDÝN

Někdejší portugalský reprezentant Paulo Sousa se stal novým trenérem fotbalistů Queens Park Rangers, mezi které patří i český gólman Radek Černý. Osmatřicetiletý bývalý záložník podepsal v anglickém druholigovém klubu smlouvu na dva a půl roku.

Článek

Sousa pět let působil u portugalské reprezentace jako asistent Luize Felipa Scolariho a stejně jako on zamířil do Anglie. Zatímco Scolari trénuje Chelsea, Sousa si post hlavního kouče vyzkouší ve druhé lize.

Na lavičce Queens Park Rangers nahradí Iaiana Dowieho a stane se třetím trenérem od loňského září, kdy tento klub koupil šéf stáje formule 1 Renault Flavio Briatore společně s přáteli. Mezi nimi je i promotér formule 1 Bernie Ecclestone.

"Vždycky jsem chtěl pracovat pro velký klub a jsem nadšený šancí vést Queens Park Rangers," řekl Sousa, který jako hráč působil v Benfice Lisabon, Juventusu Turín a Interu Milán.

Rangers jsou ve druhé lize aktuálně na desátém místě a ztrácejí tři body na pozice zajišťující postup do play-off o účast v nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: