Hlavní obsah

Walcott je po operaci ramena, nezahraje si minimálně tři měsíce

LONDÝN

Nejméně na čtvrt roku vypadne ze sestavy fotbalistů Arsenalu devatenáctiletý útočník Theo Walcott. Devatenáctiletý útočník si během úterního tréninku anglické reprezentace před středečním přípravným duelem v Německu vykloubil pravé rameno a ve čtvrtek se podrobil operaci.

Foto: aftonbladet

Hráč Arsenalu Theo Walcott v dresu anglické jedenadvacítky

Článek

Arsenal nyní může po vedení anglické Fotbalové asociace požadovat kompenzaci za plat, který by Walcott pobíral v době zranění. Podle agentury AP se částka pohybuje kolem 1,1 miliónu liber (asi 33,3 miliónu korun).

Mladý útočník se v minulosti již jedné operaci ramena podrobil. Před rokem mu lékaři spravili levé rameno a Walcott byl mimo hru přes tři měsíce.

Walcott exceloval v reprezentaci před dvěma měsíci, kdy hattrickem rozhodl o vítězství Anglie 4:1 nad Chorvatskem v kvalifikaci mistrovství světa. V Premier League odehrál v této sezóně 13 utkání, v nichž vstřelil jeden gól.

Arsenalu chybí dlouhodobě v ofenzivě Tomáš Rosický, který nehraje od ledna kvůli potížím s podkolenní šlachou. K návratu do sestavy se chytá po těžké zlomenině nohy chorvatský útočník Eduardo da Silva.

Reklama

Související témata: