Hlavní obsah

Čech udržel s Chelsea čisté konto, Arsenal vyhořel s Manchesterem City

PRAHA

Čtrnáctým kolem pokračovala v sobotu anglická Premier League a odpolední zápasy přinesly především zaváhání favoritů. Vedoucí celky soutěže Liverpool i londýnská Chelsea ztratily body doma za bezbrankové remízy, Arsenal pak prohrál na půdě Manchesteru City 0:3. Smutnil i Roman Bednář, jehož West Bromwich Albion nestačil na Stoke City a prohrál 0:1. Bez branek skončilo i utkání mezi Aston Villou a Manchesterem United.

Článek

Arsenal se představil na hřišti Manchesteru City a dlouho se marně snažil překonat obranu domácího celku. Po známém nedáš dostaneš se mohl v závěru poločasu radovat Manchester. Z levé strany se prosadil Ireland, čímž zajistil domácím vedením před odchodem do kabin. Ve druhé půli uběhlo deset minut a z gólové radosti se mohli radovat opět domácí. Wright-Phillips vybojoval míč ve středu hřiště a krásnou uličkou vybídl ke skórování Robinha, jenž technickým obloučkem překonal vyběhnuvšího Almuniu.

V 66. minutě se patičkou prosadil Robinho, ale sudí mu branku pro postavení mimo hru nesprávně neuznal. Takřka z protiútoku ohrozil Harta střelou z dálky Song, ale jeho rána šla doprostřed branky. Kanonýři se s přibývajícím časem stále více tlačili před branku City, ale tím pouze otevírali okénka ve své obraně pro rychlé brejky domácího celku.

Robinho zápas nedohrál

Jednoho takového málem využil Robinho. V 79. minutě dokázal udělat kličku Almuniovi, ale jeho střelu do odkryté branky na poslední chvíli vykopl Djourou. Robinho se ke své smůle navíc po brejku zranil a utkání pro něho deset minut před koncem skončilo. Na konečných 3:0 upravil ze značky pokutového kopu střídající Sturridge.

Petr Čech se postavil do branky londýnské Chelsea v domácím utkání proti Newcastlu. Do svého soupeře se svěřenci trenéra Scolariho od začátku pěkně pustili a gólman Given se musel otáčet. Postupně zlikvidoval pokusy Maloudy, Lamparda i nejlepšího střelce Premier League Anelky. Domácím se v zápase skórovat nepodařilo a překvapivě doma ztratili dva body za remízu 0:0.

Bolton si poradil s Middlesbrough

Bolton se v zápase na půdě Middlesbrough prosadil již po sedmi minutách, když se po hlavičce gólově prosadil Steinsson. O tři minuty později to bylo o dvě branky. Po přihrávce Steinssona se o to postaral přesnou střelou ze středu pokutového území Taylor. Čtvrt hodiny před koncem vykřesal jiskřičku naděje Pogatetz, který se trefil po rohovém kopu Downinga. Hosté však záhy odpověděli a po trefě Elmandera rozhodli o svém vítězství 3:1.

Fotbalisté Portsmouthu přivítali na svém stadiónu Hull City a ve 20. minutě se zásluhou Crouche, jenž se po centru Kaboula přesně trefil hlavou, ujali vedení. To jim vydrželo až do 51. minuty, kdy se o vyrovnání postaral Turner. Domácí dokázali odpovědět o necelou čtvrt hodinu později, kdy Johnson vymetl levou šibenici Myhillovy branky. Na konečných 2:2 se v samém závěru nešťastně do vlastní branky trefil Pamarot.

Roman Bednář proseděl zápas svého West Bromwich Albion v utkání na půdě Stoke City pouze na lavičce a musel sledovat, kterak jeho spoluhráči dostali v 84. minutě jedinou branku zápasu po přesném zakončení Sidibeho. Nedařilo se ani Liverpoolu, jenž doma uhrál pouze bod za bezbrankovou remízu proti Fulhamu.

Soupeř Slavie Praha v Poháru UEFA Aston Villa přivítal na svém hřišti Manchester United. Do první vážnější příležitosti se dostali domácí, ale Agbonlahor se nedokázal v pokutovém území zorientovat a včas zakončit. Ve 37. minutě napřáhl z přímého kopu Cristiano Ronaldo, ale Friedelovu branku těsně minul. Druhá půle byla plná bojovnosti a snahy obou celků o skórování. Gól však diváci ve Villa Parku neviděli, a proto zápas skončil dělbou bodů.

Anglická Premier League, 14. kolo:
Chelsea - Newcastle 0:0, Liverpool - Fulham 0:0, Manchester City - Arsenal 3:0 (45.+2 Ireland, 57. Robinho, 90.+2 Sturridge z pen.), Middlesbrough - Bolton 1:3 (77. Pogatetz - 8. Steinsson, 10. Taylor, 78. Elmander), Portsmouth - Hull 2:2 (20. Crouch, 63. Johnson - 54. Turner, 89. vlastní Pamarot), Stoke - West Bromwich 1:0 (84. Sidibe), Aston Villa - Manchester United 0:0.

Reklama

Související témata: