Hlavní obsah

Rooney rozhodl bitvu o Manchester, Van Persie sestřelil Chelsea

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru City nedokázali zopakovat dvě vítězství nad městským rivalem z minulé sezóny. V 15. kole Premier League se tentokrát v derby radovali hráči Manchesteru United. Nedělní výhru 1:0 jim svým stým klubovým gólem zajistil Wayne Rooney. Hosté tři body ubránili, přestože od 68. minuty dohrávali zápas bez vyloučeného Cristiana Ronalda. Chelsea prohrála 1:2 velké londýnské derby s Arsenalem. Petra Čecha dvakrát překonal Van Persie.

Článek

V prvním poločase bitvy Manchester City - Manchester United byli nebezpečnější hosté. Domácí Ireland sice z ojedinělé akce trefil tyč, ve 42. minutě ovšem Rooney snadno dorazil do sítě brankářem vyraženou střelu Carricka. Ve věku 23 let tak úspěšný střelec oslavil svoji jubilejní 100. trefu v klubovém dresu Manchesteru United!

Cestu za vítězstvím Fergusonovu týmu zkomplikoval Cristiano Ronaldo. Portugalský hezoun zahrál před brankou soupeře rukou jako volejbalista a vykoledoval si druhou žlutou kartu. „Citizens“ se vrhli do útoku, jejich tlak byl však hodně platonický. Hráči United už tři body bez větších problémů uhájili a pojistili si třetí místo v tabulce.

Den velkých derby pokračoval v Londýně. Chelsea šla ve 30. minutě do vedení šťastnou trefou. Brankář Arsenalu Almunia uspěchal rozehrávku a po rychlém protiútoku si dal nešťastník Djourou vlastní gól.

Také po přestávce měla aktivní Chelsea navrch. O to větší byl její šok, když Van Persie dvěma slepenými góly otočil skóre! „Blues“ vůbec poprvé v podzimní soutěži inkasovali ve druhém poločase a brankáři Petru Čechovi skončila po 499 minutách ligová neprůstřelnost. Arsenal tak zůstal ve hře o titul.

Portsmouth sice v zápase s Blackburnem ztratil během pěti minut dvoubrankové vedení, nakonec se však přece jen radoval z výhry, když se deset minut před koncem prosadil Davis a rozhodl o výsledku 3:2. Blackburn, který čeká na výhru devět zápasů, tak po čtvrté prohře v řadě zůstal na předposledním místě tabulky.

Anglie, 15. kolo:
Manchester City - Manchester United 0:1 (42. Rooney), Portsmouth - Blackburn 3:2 (49. Crouch, 53. Defoe, 79. Davis - 62. Derbyshire, 67. Tugay), Tottenham - Everton 0:1 (51. Pienaar), Chelsea - Arsenal 1:2 (30. vlastní Djourou - 60. a 62. Van Persie).

Reklama

Související témata: