Hlavní obsah

Burnley si v Carling Cupu po vyřazení Chelsea vyšlápl i na Arsenal

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté druholigového Burnley porazili ve čtvrtfinále Carling Cupu na vlastním hřišti Arsenal 2:0 a jeho pouť pohárem pokračuje. Čtvrtý tým druhé anglické nejvyšší soutěže poslal do semifinále dvěma brankami Kevin McDonald. Burnley se postaral i v předchozím kole o překvapení, když vyřadil po penaltovém rozstřelu Chelsea.

Článek

Trenér Arsenalu Arsene Wenger poslal jako již tradičně do zápasu Carling Cupu nadějné mladíky, kteří ho v předchozích kolech potěšili výhrami nad Wiganem a Sheffieldem United. Na trávník tak vyběhli mladíci jako Vela, Ramsey či Wilshere, ale už v šesté minutě museli přihlížet tomu, jak jejich brankář Fabianski loví míč ze sítě. Po závaru před brankou Kanonýrů se totiž míč odrazil k McDonaldovi, který střelou do opuštěné brány otevřel skóre zápasu.

Arsenalu v jeho ofenzivních choutkách kazila plány nepřesnost, která se Kanonýrům lepila na kopačky. Na pozornou obranu druholigového týmu platily jen kolmé přihrávky, kterých se snažili svěřenci Arsena Wengera využívat. Ve dvou případech v zakončení ale neuspěl Bendtner a těsně před koncem prvního poločasu ani Vela.

Po změně stran se Arsenal vrhl do útoku. Nejblíže ke gólu měla pohledná individuální akce Meridy, jeho střela ale skončila těsně vedle Jensenovy branky. Gólu se nakonec dočkali domácí fanoušci. V 57. minutě si na aut za obranu naběhl opět McDonald a tváří v tvář polskému brankáři ve službách Arsenalu nedal šanci.

Ani ve druhém úterním utkání nepostoupil tým z Premier League. Stoke City prohrál na svém hřišti s Derby County 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil z penalty v 90. minutě Ellington.

Carling Cup - čtvrtfinále:
Burnley - Arsenal 2:0 (6. a 57. McDonald), Stoke - Derby County 0:1 (90. Ellington z pen.).

Reklama

Související témata: