Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo byl krůček od angažmá v Arsenalu

PAŘÍŽ

Nechybělo mnoho a fotbalista Cristiano Ronaldo mohl hrát místo v Manchesteru United za Arsenal. Čerstvý držitel Zlatého míče v rozhovoru pro France Football uvedl, že ho v roce 2003 od přestupu ze Sportingu Lisabon do Londýna dělil jen kousek. Nakonec ale zamířil do týmu United, a to i přesto, že Arsenal mu nabízel třikrát větší plat.

Článek

"Bylo to o centimetry," řekl třiadvacetiletý Ronaldo, který v uplynulé sezóně dovedl United 42 góly k triumfu v anglické lize a v Lize mistrů. "Trenéra Wengera skutečně respektuji, protože je to opravdu vzdělaný člověk," dodal na adresu trenéra Arsenalu.

Ronaldo měl k přestupu do Londýna blízko v roce 2003. Wenger - známý vyhledáváním mladých talentovaných fotbalistů - totiž útočníka dlouho sledoval, a jak před časem uvedl, dokonce s ním jednal o příchodu do Arsenalu. Ronaldo ale nakonec zamířil do Manchesteru, protože United díky asistentovi Carlosi Queirozovi se Sportingem úzce spolupracovali.

Portugalský útočník mimo jiné uvedl, že jeho výkony v uplynulé sezoně zaslouží uznání. "Myslím, že jsem se zapsal do historie fotbalu. A to je mi jenom třiadvacet," prohlásil. "Mohu dokázat mnohem víc. Nikdy nepropadám sebeuspokojení a za rok chci být ještě lepší a získat víc titulů i další Zlatý míč," dodal.

Ronaldo v rozhovoru také odmítl nálepku simulanta. "Znáte Herkula? Byl velký a svalnatý, přesto občas upadl," řekl.

Reklama

Související témata: