Hlavní obsah

Liverpool kraluje anglické lize. A dokáže prý hrát ještě lépe

PRAHA

Mírná krize je zažehnána, fotbalisté Liverpoolu se opět vrátili na vítěznou vlnu a dál vévodí anglické Premier League. Po dvou nečekaných domácích ztrátách s Fulhamem a West Hamem, ve kterých favorit nedokázal vstřelit ani jednu branku, se Benítezův tým vzchopil a přehrál Blackburn na jeho hřišti 3:1. „Nepochybně to jsou pro nás důležité tři body,“ přikyvuje manažer Rafael Benítez.

Článek

Zisk plného počtu bodů je o to důležitější, že předvedená hra v Blackburnu přítomné diváky příliš nadchnout nemohla. Liverpool sice herně neoslnil, ale výhru zásluhou brankového probuzení v druhé pětačtyřicetiminutovce vydřít dokázal. „Někdy je důležité vyhrát i přesto, že nehrajete dobře. Musíte ukázat, že jste schopni v nelehké situaci najít ta správná řešení,“ pochvaluje si záložník Javier Mascherano.

„V první půli jsme měli obrovské procento držení míče, ale až na Yossiho (Benayouna) jsme si nedokázali vypracovat šance,“ nebyl Benítez spokojen s představením mužstva v první polovině zápasu, ve které jeho tým po Pedersenově bombě dokonce zachránilo břevno. Obrat nastal až po přestávce, kdy Liverpool začal svého soupeře přehrávat a v 70. minutě se zásluhou Xabiho Alonsa dostal do vedení. „Tenhle gól nás uklidnil. Yossi pak navíc přidal další. Ačkoliv nás následná inkasovaná branka dostala trošku pod tlak, Stevenova (Gerrardova) odpověď přišla v pravý čas,“ hodnotil Benítez.

Liverpool se v Blackburnu musel obejít bez španělského kanonýra Fernanda Torrese, na hrotu tak dostali šanci Kuijt s Babelem. Ani oni, ani střídající El Zhar se ale gólově neprosadili. Jejich úlohu ovšem beze zbytku převzali záložníci. „Samozřejmě je důležité vidět, jak útočníci střílejí branky. Ale jestli se něco podobného podaří záložníkům, jako jsme to předvedli my, je to pro nás ještě lepší,“ ocenil Benítez práci středopolařů.

Reds se tak usadili v čele soutěže, druhá Chelsea je o bod zpět, Manchester United pak už o dalších pět. „Naše pozice je nyní velice dobrá a chceme na ní zůstat,“ burcuje Benítez. A Mascherano si ještě přisazuje. „Odváděli jsme dobrou práci a jsme první. Ale umíme hrát ještě lépe,“ uzavírá Argentinec.

Reklama

Související témata: