Hlavní obsah

Rosický se na fotbalový trávník vrátí nejdříve v březnu

LONDÝN

Neustávající kolotoč odkládání návratu českého fotbalového reprezentanta Tomáše Rosického na fotbalový trávník pokračuje. Poslední zprávy z londýnského Arsenalu zněly tak, že by se měl osmadvacetiletý záložník uzdravit do Vánoc. V pondělí kouč Kanonýrů Arséne Wenger na klubovém webu jeho návrat opět odložil. „Jde o dlouhodobou záležitost, možná v březnu, přinejlepším,“ prozradil Francouz.

Článek

Kapitán českého národního týmu nehraje od 26. ledna, kdy si zranil podkolenní šlachu. Od té doby zprávy o zdravotním stavu špílmachra horlivě vyhlíží jak realizační tým londýnského Arsenalu, tak kouč českého národního týmu Petr Rada, jehož absence tvořivého středopolaře trápí patrně nejvíc.

Kouč Gunners Wenger již před časem musel s roztrpčením přiznat, že zlepšení zdravotního stavu jeho svěřence je v nedohlednu. „Rekonvalescence probíhá pomaleji, než jsme očekávali,“ přiznal francouzský stratég před časem.

Dlouhodobá záležitost

„Nyní se Tomáš opět podrobuje rehabilitaci. V Londýně ho zpět přivítáme 17. prosince a začneme s ním znovu pracovat. Jedná se ale o dlouhodobou záležitost. Výhledově březen, přinejlepším,“ řekl k aktuální situaci ohledně Rosického zdravotního stavu Wenger.

Bývalý záložník Sparty podstoupil první operaci v květnu v Anglii, před měsícem se podrobil operačnímu zákroku v Německu, kde měl následně naplánovanou rekonvalescenci.

V mnohem pozitivnějším duchu už přichází z tábora Arsenalu pro fanoušky Kanonýrů a také chorvatské reprezentace zprávy o lepšícím se zdravotním stavu Eduarda, jenž 23. února na hřišti Birminghamu utrpěl vážnou zlomeninu nohy. "16. prosince odehraje utkání za rezervní mužstvo,“ prozradil Wenger.

Reklama

Související témata: