Hlavní obsah

Podle Zoly musí hráči West Hamu přidat

Fotbalisté anglického West Hamu stále tápou a po domácí prohře od Tottenhamu 0:2 klesli již na 16. příčku Premier League. Od sestupového pásma je dělí pouhé tři body. Na druhou stranu pouhé tři body ztrácí na devátou příčku. „Víme, že nejsme v lehké situaci, ale ve fotbale je všechno možné,“ řekl pro klubové stránky trenér West Hamu Gianfranco Zola.

Článek

„Budeme muset pracovat ještě více a pokusíme se zlepšit stávající situaci. Nebudeme panikařit, máme důvěru v naše schopnosti,“ zůstává nad věcí Zola a posteskl si, že se jeho svěřencům nepodařilo v duelu s Kohouty skórovat jako prvním. „Věděli jsme, že když inkasujeme, bude to o dost obtížnější,“ doplnil.

Zolu mrzel i fakt, že jeho hráči neudělali radost fanouškům. „Je mně jasné, že musí být zklamaní. Bylo to pro ně stejně důležité utkání jako pro nás. Hráči odevzdali všechno, co více mohu říci. Každý se chtěl radovat z výhry, bohužel se to nepovedlo,“ smutněl.

Zolu mrzela neodpískaná penalta

Jako rozhodující moment utkání označil situaci z druhého poločasu, kdy West Ham prohrával 0:1 a v pokutovém území zahrál hostující Carlton Cole rukou. Sudí však zákrok neodpískal a penalta se nekopala. „Byla to jasná desítka, ale i rozhodčí je jen člověk a lidé dělají chyby,“ řekl po utkání Zola.

V závěru zápasu vsadil italský kouč vše na jednu kartu a poslal do hry dalšího útočníka. „Měli jsme šanci skórovat, bohužel se tak nestalo a naopak jsme inkasovali. Nedá se nic dělat,“ poznamenal kouč, jenž pouze na lavičce nechal českého brankáře Jana Laštůvku.

Reklama

Související témata: