Hlavní obsah

Torres je podle ankety nejoblíbenějším fotbalistou anglické ligy

Nejoblíbenějším fotbalistou anglické Premier League se podle průzkumu hlavního sponzora soutěže banky Barclays stal útočník Liverpoolu Fernando Torres.

Článek

Průzkum rovněž ukázal, že popularita fotbalu má stále rostoucí tendenci. Hned 80 procent dotázaných uvedlo, že fotbal patří k jejich nejčastějším tématům konverzace. Pro téměř polovinu je pak fotbal nejdůležitější věcí na světě včetně rodiny.

"Dostat nejvíce hlasů od třiceti tisíc fanoušků, je vynikající výsledek. Fanoušci anglické ligy jsou nejlepší na světě a být mezi nimi nejpopulárnější je obrovská pocta," uvedl pro oficiální stránky ligy čtyřiadvacetiletý Torres, který v průzkumu prováděném na 32 000 respondentech ze 185 zemí světa obdržel více jak třicet osm procent hlasů. Na druhém místě skončil jeho spoluhráč Steven Gerrard před nejlepším hráčem Evropy za uplynulý rok Cristianem Ronaldem.

Nejoblíbenějším hráčem v celé historii Premier League se pak stal bývalý hráč Arsenalu Francouz Thierry Henry, který nyní působí v Barceloně. Za nejhezčí moment byla vybrána střela Davida Beckhama z poloviny hřiště v utkání Manchesteru United s Wimbledonem z roku 1996.

Reklama

Související témata: