Hlavní obsah

Syn fotbalisty Gascoigneho si myslí, že jeho otec brzy zemře

LONDÝN

Syn slavného fotbalisty Paula Gascoigne se domnívá, že jeho otec brzy zemře. Dvanáctiletý Regan to řekl autorům dokumentárního pořadu o někdejším anglickém reprezentantovi. "Pravděpodobně brzy zemře," řekl v rozhovoru pro britskou televizní stanici Channel Four, která na příští rok chystá dokument o Gascoignovi.

Foto: sporting-heroes.net

Paul Gascoigne

Článek

"Myslím, že ani nemá smysl mu pomáhat. Je to ztráta času. Kdybych si mohl něco přát, tak aby zmizel z mého života," uvedl. "Každý ví, že Gazza byl skvělý fotbalista. To z něj ale nedělá skvělého tátu a člověka," citovala Regana agentura AP.

"Mám problémy s jídlem, s náhlými změnami nálad. Když jsem smutný, piju. Musím přiznat, že občas přemýšlím o smrti," řekl jedenačtyřicetiletý Gascoigne, když se s natáčecím štábem setkal v Portugalsku.

Bývalý hráč Tottenhamu či Lazia Řím odehrál za anglickou reprezentaci 57 zápasů a patřil k největším hvězdám své generace. Kariéru i život mu zničila závislost na alkoholu, z které se nikdy nedokázal vyléčit.

Letos ho policie třikrát převezla do psychiatrické léčebny. V květnu se Gascoigne pokusil podřezat nožem, v září byl zatčen za rvačku před hospodou, pouhých pár dní poté, co se předávkoval prášky a alkoholem.

Reklama

Související témata: