Hlavní obsah

Trenér Chelsea Scolari lamentoval nad defenzivou, nešetřil ani Čecha

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea v Premier League ztratili další body za remízu 2:2 na půdě Fulhamu, když vyrovnávací branku inkasovali až v nastaveném čase. „Dvě obrovské chyby v pokutovém území nás stály vítězství, bylo to až neuvěřitelné,“ hořekoval nad defenzivou trenér Luiz Felipe Scolari a nešetřil ani Petra Čecha. „Ptal jsem se ho po zápase co se stalo, protože v pokutovém území musí vládnout on,“ dodal Scolari.

Článek

„Každý hráč se před začátkem zápasu dozví, koho musí hlídat při obranných standardních situacích. Je mojí prací zeptat se, co se stalo,“ řekl manažer anglického celku a pokračoval: „V pokutovém území jsem udělal kapitánem týmu Petra. V šestnáctce má právo říkat a dělat vše, co je třeba.“

V nastaveném čase se sám před Čechem na zadní tyči objevil zcela nekrytý Dempsey a tváří v tvář české reprezentační jedničce skóroval. „Taková situace se v závěru zápasu nesmí stát,“ běsnil Scolari a smutnil nad chabou produktivitou svých svěřenců. „Měli jsme dalších šest, sedm, možná osm šancí ke vstřelení branky, ale góly jsme dali jen dva. Soupeř měl šance dvě a obě proměnil,“ všiml si.

Chelsea nepomohly ke třem bodům ani  branky Franka Lamparda, jenž má v posledních týdnech střeleckou formu. Zaváhání Londýňanů využil vedoucí Liverpool, který svému rivalovi odskočil na rozdíl tří bodů. „Stále jsme však v dobré pozici, stačí nám dvě výhry, nic víc. Závěr ligy je ještě daleko,“ neztrácí naději Scolari.

Reklama

Související témata: