Hlavní obsah

Arsenal se pokusí získat v lednu Aršavina

LONDÝN

Arsenal se podle deníku The Guardian už v lednu pokusí získat záložníka Andreje Aršavina ze Zenitu Petrohrad. Sedmadvacetiletý ruský fotbalista by měl zacelit přibývající trhliny v záloze londýnského celku, který se musí až do jarních měsíců obejít bez Tomáše Rosického, Ceska Fábregase či Thea Walcotta.

Článek

Trenér Arséne Wenger hovoří o tom, že tým potřebuje ihned doplnit minimálně o jednoho kreativního středopolaře, raději ale rovnou o dva. Zda by měl být jedním z nich Aršavin, ale odmítá potvrdit. "Nebudu říkat jeho jméno. Pokud budeme v lednu nakupovat, přijde někdo zkušenější," odpověděl na dotaz ohledně sedmadvacetileté hvězdy letošního mistrovství Evropy.

"Kdybych toho hráče v téhle fázi jmenoval, snížím šance na přestup o polovinu. Ale minimálně jednoho tvořivého středopolaře potřebujeme, máme jich teď málo," uvedl Wenger.

Arsenal má se složením zálohy potíže už delší dobu. Vše začalo zraněním podkolenní šlachy Tomáše Rosického, po němž je český středopolař už od ledna mimo hru. Vráti by se měl nejdříve v březnu. Minimálně do března bude mimo hru i Fábregas s poraněným kolenem. Do února si nezahraje ani Walcott, který je po operaci ramene.

Reklama

Související témata: