Hlavní obsah

Berbatov vystřelil Manchesteru výhru nad Middlesbrough

MANCHESTER/PRAHA

Útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov ukončil ve 20. kole Premier League marné dobývání branky Middlesbrough a jediným gólem zápasu zařídil před vlastními diváky vítězství 1:0. Rudí ďáblové zůstávají na třetím místě, na vedoucí Liverpool ztrácí sedm bodů. Middlesbrough je na sedmnácté příčce.

Článek

Do zápasu vstoupili podle očekávání aktivněji domácí fotbalisté. A nejviditelnějším v dobývání branky Middlesbrough byl Cristiano Ronaldo. Ve 14. minutě Portugalec zahrával standardní situaci a míč skončil jen těsně vedle Turnbullovy levé tyče. Gól nevytěžil Ronaldo ani z dalšího trestného kopu, balón tentokrát hostující brankář lapil do své náruče.

Domácí stupňovali svůj tlak, postupným útokem se ale jen těžko dostávali do gólových příležitostí. Rudí ďáblové si tak pomáhali rychlými brejky. Ve 22. minutě po jednom z nich přihrál křižně pokutovým územím Rooney držiteli posledního Zlatého míče, ten ale opět jen těsně minul branku.

Skórovat mohli domácí z rychlého protiútoku i ve 35. minutě. Po pohledné akci se míč dostal ke Carrickovi, který si v pokutovém území míč zpracovával tak dlouho, až ho obránci Middlesbrough o šanci připravili. V samotném závěru první půle se do příležitosti ke skórování prodral také Rooney, Turnbull jeho střelu z první pohotově vyrazil.

Do vedení mohli jít i hosté

Po přestávce se čím dál častěji osmělovalo také sedmnácté Middlesbrough. A v 62. minutě mohli jít hosté do vedení. Centr Batese z pravé strany našel ve vymezeném území Tuncay Sanliho, jehož hlavička jen těsně minula branku Van der Sara.

O sedm minut později se už ale celý stadión Old Trafford radoval. Carrick poslal vzduchem míč do šestnáctky, kde se nejlépe zorientoval Dimitar Berbatov. Bulharský útočník poslal nechytatelnou střelou Manchester do vedení. Z favorita zápasu jakoby spadla nervozita a o tři minuty později mohl přidat pojišťovací gól. To by ale musel Park trefit zcela odkrytou branku.

Manchester zvítězil 1:0 a ze ztráty na vedoucí Liverpool smazal další tři body. Liverpool má o sedm bodů víc než Manchester, na Chelsea svěřenci Alexe Fergusona ztrácí čtyři body. Manchaster má však odehrány o dva zápasy méně než jeho sokové.

Premier League, 20. kolo:
Manchester United - Middlesbrough 1:0 (69. Berbatov).

Reklama

Související témata: