Hlavní obsah

Ferguson chválí Berbatova: Je to zázračný hráč

MANCHESTER/PRAHA

Téměř sedmdesát minut dokázali fotbalisté Middlesbrough odolávat útočným atakům Manchesteru United na Old Trafford. Nakonec však tři body pro domácí zařídil jedinou brankou v utkání Dimitar Berbatov. „Na přelomu roku jsme v dobré pozici,“ pochvaluje si zisk tří bodů trenér Manchesteru Sir Alex Ferguson.

Článek

Rudí ďáblové před zraky 75 000 diváků na vlastním stadiónu dobývali branku Middlesbrough od začátku zápasu. Hned několik šancí ke skórování měl hvězdný Cristiano Ronaldo. Portugalci se však nepodařilo překonat skvěle chytajícího brankáře Turnbulla ani jednou. O výsledku zápasu tak nakonec rozhodla 69. minuta, v níž odražený míč uprostřed šestnáctky poslal nekompromisní střelou do branky Dimitar Berbatov.

„Dokázali jsme si vypracovat velké množství brankových příležitostí a nedokázali je využít,“ lamentoval po zápase trenér Manchesteru Alex Ferguson. Vzápětí však vyzdvihl kvality aktuálně až sedmnáctého týmu Premier League. „Ale myslím, že bylo vidět, že Middlesbrough hrálo velice dobře. Týmu v tak náročné pozici mohl dnešní výkon dodat sebedůvěru.“

Pro bulharského kanonýra Berbatova znamenala jediná branka pondělního zápasu teprve třetí gól v sezóně, přesto na něj nedá Ferguson dopustit. „Je to zázračný hráč,“ prohlásil po utkání. „Domníval jsem se, že pro nás odvede vynikající práci. A on si vzal míč a vstřelil gól,“ těšilo skotského stratéga.

Vyhlídky Manchesteru po pomalejším rozjezdu do sezóny se začínají lepšit. Na vedoucí Liverpool ztrácí sice stále sedm bodů a na druhou Chelsea body čtyři, United však mají odehrány o dva zápasy méně. „Na přelomu roku jsme v dobré pozici. K dobru máme dva zápasy, oba navíc na vlastním stadiónu,“ těší Fergusona.

Trenér Middlesbrough své hráče chválil

Svůj tým po utkání chválil také kouč Middlesbrough Gereth Southgate. Ocenil zejména bojovného ducha svých svěřenců a kvalitní zákroky brankáře Rosse Turnbulla. „Náš brankář předvedl několik skvělých zákroků. Potěšil mě i postoj našich hráčů,“ chválil své svěřence Southgate.

Ač po většinu zápasu hosté museli odolávat tlaku Red Devils, ve druhém poločase mohli jít do vedení oni. Největší šanci spálil v 62. minutě Tuncay Sanli, když hlavou jen těsně minul Van der Sarovu svatyni. „Potřebovali jsme více kvality ve finální přihrávce, ale ve druhé části bylo deset minut, v nichž jsme hráli špičkově,“ hledal pozitiva Southgate.

Nejmladšího kouče v celé Premier League čeká ve druhé polovině sezóny nejspíše záchranářský boj. Middlesbrough je na sedmnácté, první nesestupové pozici. „Před námi je ještě osmnáct zápasů a v tabulce je deset nebo dvanáct týmů ve spodní části,“ připomněl Southgate vyrovnanost týmů v letošní sezóně.

Reklama