Hlavní obsah

Kouče Southamptonu rozlítily verdikty sudích ve prospěch Manchesteru

PRAHA

Velmi rozčarován byl po vyřazení svého Southamptonu od Manchesteru Unied v FA Cupu manažer poraženého celku Jan Poortvliet. Po závěrečném hvizdu nemohl trenér českého fotbalisty Rudolfa Skácela přijít rozhodčím na jméno a to díky několika sporným rozhodnutím. „Penalta nebyla, vyloučení jakbysmet, a první gól byl z ofsajdu,“ čertil se Poortvliet.

Článek

Southampton se po nedělní porážce 0:3 od Manchesteru United, který nenastoupil v nejsilnějším složení, rozloučil s FA Cupem a byl u toho i Rudolf Skácel. Člen širšího reprezentačního kádru viděl v utkání žlutou kartu, přestože nemusel hlídat útočné výpady Cristiana Ronalda, jenž zůstal s dalšími pouze na lavičce náhradníků.

Poortvlieta rozčílila 37. minuta, kdy byl za hrubý faul na Vidiče bez předchozího varování vyloučen Paterson a bylo hůř. Tři minuty po přestávce dostali hosté výhodu pokutového kopu za spornou ruku v pokutovém území, Nani se nemýlil. V té době však už Rudí ďáblové vedli po sporné trefě mladičkého Dannyho Welbecka.

Vyloučení bylo rozhodujícím momentem

Po utkání řekl Poortvliet BBC: „Musím se na inkriminované okamžiky ještě podívat, ale myslím si, že penalta nebyla, stejně tak vyloučení a první branka byl z ofsajdu. Pomezní měl situaci posoudit lépe, vždyť je na stejné úrovni jako hráč.“

„Sudí mi řekl, že Paterson byl vyloučen za faul oběma nohama, ale byla tam pouze jedna noha a šla na míč,“ nechal se slyšet rozhořčený kouč a dodal: „Pro zbytek utkání to byl rozhodující moment. A penalta? Byla hodně laciná. Rozhodčí měl výborný výhled,“ doplnil.

Ve zcela jiném rozpoložení byl manažer United Sir Alex Ferguson. „Southampton má velmi mladý tým a všichni od nás očekávali vítězství, výhra 3:0 je dostačující,“ řekl Skot a pochválil mladíka Welbecka: „Hrál dobře a stále se zlepšuje, je v něm velký potenciál.“

Reklama

Související témata: