Hlavní obsah

Manchester United prohrál v semifinále poháru s Derby County

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United nevstoupili nejlépe do semifinále Ligového poháru. V prvním zápase totiž prohráli na hřišti druholigového Derby County 0:1. Jedinou branku týmu, který v druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěži figuruje až na osmnáctém místě, zařídil ve 30. minutě Kris Commons. Odveta se hraje za dva týdny.

Článek

Manchester přitom na hřišti soupeře nezačal špatně, ale pokusy Teveze a Naniho odvrátili domácí obránci a Rafael v dobré pozici minul branku. Pak přišla chvíle pro Krise Commonse, jeho prvnís třelu z pravé strany ještě Kuszczak v brance United kryl, ale když napřáhl ve 30. minutě, byl už bezmocný.

Comnons hýřil aktivitou i ve druhém poločase a Rafael po faulu na domácího borce vyfasoval žlutou kartu. Po hodině hry už začala být situace pro Manchester vážná a trenér Ferguson musel vytáhnout i největší trumfy - v 62. minutě poprvé vběhli na trávník Wayne Rooney a Cristiano Ronaldo. Famózní Portugalec dostal šanci se předvést v 76. minutě, jenže z trestňáku před šestnáctkou těsně minul horní růžek.

Sedm minut před koncem mohli naopak domácí ještě zvýšit náskok. Commons dostal dlouhou přihrávku mezi Vidiče a Evanse, ale ukvapeně vystřelil hodně vedle Kuszczakovy branky. Mezi tyče se nevešla ani Addisonova hlavička po rohu v 89. minutě. To hostující Carrick v závěru hlavičkoval přesněji, ale přímo do náruče brankáře Carrolla. V samém závěru se ještě uvolnil domácí Green, ale těsně přestřelil.

Fotbalový anglický Ligový pohár - semifinále, 1. zápasy:
Derby County (II) - Manchester United 1:0.
Branka: 30. Commons.

Reklama

Související témata: