Hlavní obsah

Bývalého nejdražšího fotbalistu světa Denilsona vyzkouší Bolton

Bývalý nejdražší fotbalista světa Brazilec Denilson se přiblížil svému záměru znovu si zahrát v Evropě. Podle britských médií si ho na týdenní zkoušku pozval trenér Boltonu Gary Megson. Poté se rozhodne, jestli jednatřicetiletému technickému záložníkovi nabídne smlouvu.

Článek

Denilson se v roce 1997 ve svých dvaceti letech stal nejdražším fotbalistou světa, když za něj Betis Sevilla zaplatil zhruba 1,17 miliardy korun. Experty předvídanou velkou budoucnost však nikdy úplně nenaplnil a po dvou letech v Betisu se vrátil do Brazílie.

V Evropě to pak zkoušel ještě v letech 2005 a 2006, kdy hostoval znovu v Betisu a poté hrál ve francouzském Bordeaux. Nyní mu skončila smlouva v Palmeiras a je tak k mání zdarma.

"Agent nám volal a ptal se, zda nemáme zájem vyzkoušet Denilsona," citoval Megsona server skysport.com. "Nebude nás to stát ani cent, a přitom máme příležitost podívat se na to, jak je na tom jeden z někdejších nejlepších hráčů světa," dodal.

Denilson má na kontě 61 startů za brazilskou reprezentaci, s kterou v roce 2002 získal titul mistra světa. "Připsal si hned několik úspěchů, ale nás bude zajímat, jak je na tom zrovna nyní. Je to jednoduché. Přijede, ukáže, co umí, a pokusí se si vybojovat smlouvu," shrnul Megson.

Reklama

Související témata: