Hlavní obsah

Vedoucí Liverpool propadl s nováčkem, West Bromwich se topí u dna

BIRMINGHAM/PRAHA

Vedoucí celek anglické fotbalové Premier League Liverpool nezvládl zápas 21.kola na půdě osmnáctého týmu tabulky Stoke City podle představ, když jen bez branek remizoval. Londýnská Chelsea se tak v případě nedělní výhry na hřišti Manchesteru United může na Reds dotáhnout na rozdíl jediného bodu. Neuspěli také hráči West Bromwich s Romanem Bednářem, jenž na hřišti Aston Villy nastoupil až do druhé půle a připsal si asistenci při prohře 1:2.

Článek

Úvod utkání na hřišti Stoke City vůbec nepůsobil, jakoby se utkaly týmy z opačných pólů tabulky. Vedoucímu celku Premier League nováček nepříjemně zatápěl a při jednom ze zakončení dokonce trefil břevno Reinovy brány.

Po půlhodině zápasu dokonce domácí stánek propukl v jásot. Všechno bylo ovšem předčasné, neboť pomezní sudí odpískal ofsajdové postavení chvíli poté, co Shawcross již překonal gólmana Reds. Když v závěru dvakrát jen zvonila tyč a břevno po trefách Gerrarda, skončil zápas překvapivou bezbrankovou remízou.

Arsenal vydoloval výhru v závěru

Na Emirates Stadium o sobě dal prvně vědět ve 13. minutě Van Persie, branku Boltonu ale střelou z hranice šestnáctky těsně přestřelil. Po zbytek první půle měli jednoznačně v držení míče převahu hráči Arsenalu, do žádné velké příležitosti se ovšem probojovat nedokázali.

Po hodině zápasu se ve dvou gólových šancích objevil útočník Kanonýrů Adebayor. V první možnosti ho ovšem hostující gólman Jaaskelainen vychytal, při druhém jej zastoupili obránci Boltonu. Následoval velký tlak domácích, po němž v 70. minutě trefil Van Persie tyčku. Kouč domácích Wenger se s dělením bodů nechtěl smířit, a tak poslal do hry pětici útočníků. Bendtner, jeden z nich, šest minut před koncem domácí fandy potěšil, když ve skluzu skóroval.

Hodně vyrovnaný byl souboj týmů ze středu tabulky mezi Newcastlem a West Hamem. Domácí poslal do vedení v 18. minutě zkušený Michael Owen. Už o deset minut později bylo ale vyrovnáno, o což se postaral Bellamy. Jeho spoluhráč Cole ve druhé půli potom poslal hosty do vedení, když využil parádní přihrávky za obranu, jež k němu směřovala až od půlící čáry. Proti byl ovšem domácí Caroll, který v 77. minutě vyrovnal střelou z hranice vápna na konečných 2:2.

Bednář si připsal asistenci

V dobré formě hrající Aston Villa hráče West Bromwich pořádně zatlačila v 18. minutě, kdy otevřel skóre zápasu domácí Davies. Ten se nemýlil střelou z levé strany malého pokutového území po přihrávce Barryho. Ještě hůř bylo hostům na stadiónu Villa Parku pět minut před koncem první půle. Ve vápně napřáhl levačkou Agbonlahor a nešťastník Carson si vsítil vlastní gól.

Do druhé části zápasu poslal kouč Mowbray na hřiště i českého reprezentanta Bednáře, jenž se mu odvděčil hned po třech minutách. Hlavičkou ve středu vápna totiž našel dobře postaveného Morrisona, který snížil na 1:2. Více toho ovšem hosté předvést nedokázali, v nastavení si navíc Bednář vykoledoval žlutou kartu.

Zápasy Fulham - Blackburn a Portsmouth - Manchester City byly odloženy.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Aston Villa - West Bromwich 2:1 (19. Davies, 41. Agbonlahor - 49. Morrison), Arsenal - Bolton 1:0 (84. Bendtner), Everton - Hull 2:0 (18. Fellaini, 45.+1 Arteta), Middlesbrough - Sunderland 1:1 (45. Alves - 82. Jones), Newcastle - West Ham United 2:2 (19. Owen, 78. Carroll - 29. Bellamy, 55. Cole), Fulham - Blackburn (odloženo), Portsmouth - Manchester City (odloženo), Stoke City - Liverpool 0:0.

Reklama

Související témata: