Hlavní obsah

Záložník Aston Villy obvinil Bednáře, že ho chtěl udeřit loktem

BIRMINGHAM

Útočník Roman Bednář si v sobotu v anglické lize málem zadělal na problémy. V birminghamském derby s Aston Villou se jen stěží vyrovnával s důsledností domácího Nigela Reo-Cokera a domlouvat mu musel rozhodčí. Záložník Aston Villy tvrdí, že se jej Bednář snažil trefit loktem a jen náhodou se mu to nepovedlo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Bednář přišel do hry až ve druhém poločase a záhy se dostal u postranní čáry do těsného souboje s Reo-Cokerem. Český fotbalista se jej snažil odstavit taháním za trenýrky tak vehementně, až mu přišel domluvit sudí Steve Bennett. Bednáře tím ale příliš neuklidnil, protože hráč si poté klepal na čelo a směrem k Reo-Cokerovi přidal i krouživý pohyb kolem spánku, který si deník Birmingham Mail vyložil jako vzkaz "jsi magor".

"Ještě před tím se mě snažil trefit loktem. Radši jsem si (při zápase) nestěžoval, takový je fotbal," citoval Reo-Cokera deník. "Já hraju čistě, nejsem záludný," dodal hráč Aston Villy, která zvítězila 2:1.

Není to poprvé, kdy Bednářova nepříjemná a silová hra soupeře naštvala. Emoce provázely i zápas proti Tottenhamu 28. prosince, v němž si Bednář pomohl údajným faulem na obránce Michaela Dawsona, načež vstřelil letos šestý a navíc i vítězný gól.

Reklama

Související témata: