Hlavní obsah

Ronaldo: Kdo vyhraje Premier League? Přece my, Manchester United

PRAHA

Portugalský záložník Cristiano Ronaldo si věří jako málokterý z vrcholových fotbalistů. V pondělí převzal cenu pro nejlepšího hráče světa za rok 2008 podle ankety FIFA a od té doby ho nikdo nedokáže zastavit v jeho sebevědomých prohlášeních. Nejprve se nechal slyšet, že v dalším roce si pro stejnou trofej přijde znovu, nato novinářům sdělil další novinku. „I přes úctu k soupeřům, Premier League letos vyhrajeme my,“ řekl otevřeně Ronaldo.

Článek

Portugalský míčový kouzelník ocenění pro nejlepšího fotbalistu roku převzal v pondělí v Curychu, když za sebou nechal hvězdu Barcelony Lionela Messiho a šampióna z posledního mistrovství Evropy Španěla Fernanda Torrese.

Ocenění z rukou legendárního fotbalisty Pelého završilo parádní rok pro Ronalda, jenž tak posbíral veškerá nejprestižnější individuální ocenění, jaké mohl získat. K tomu navrch přidal titul z Ligy mistrů a prvenství v Premier League. O tom, že by trofej pro vítěze anglické nejvyšší ligy měla zůstat v držení Manchesteru United, Portugalec nepochybuje.

„To, čeho jsme s Manchesterem dosáhli, patří k vrcholům mé kariéry. Věřím ale, že se máme ještě na co těšit. Už jsme dokázali, že patříme k jedněm z nejlepších týmů světa a tuto pozici si chceme udržet,“ přeje si třiadvacetiletý středopolař.

„V Premier League máme dobrou pozici, a i přes úctu k soupeřům věřím, že jsme na cestě k obhajobě titulu,“ tvrdí Ronaldo, jehož Manchester je v tabulce třetí za vedoucím Liverpoolem a Chelsea, má však dva zápasy k dobru.

„V Lize mistrů se předvádíme v neskutečné formě. Barcelona ale také hraje velice dobře a moc se mi líbí. Co předvádí ve španělské lize, je opravdu úctyhodné, přeji jim to. Věřím ovšem, že to budeme my, kdo se bude znovu radovat z titulu v Champions League,“ neskrývá sebevědomí Ronaldo.

Reklama

Související témata: