Hlavní obsah

Benitez chce v Liverpoolu větší moc, jinak v klubu končí

PRAHA

Španělský fotbalový trenér Rafael Benitez má o své budoucnosti na lavičce Liverpoolu jasno. Buďto na něj majitelé klubu delegují větší pravomoc, nebo u mužstva pokračovat nebude a půjde jinam. Rozhodnutí vzešlo z jeho vyjádření poté, co odmítl podepsat nabídnuté prodloužení stávajícího kontraktu.

Článek

Osmačtyřicetiletý trenér chce u týmu Reds pokračovat. Za jediný požadavek si ovšem klade skoncování se současným stavem, kdy se musí zodpovídat předsedovi klubu Ricku Parrymu. To se již zkušenému kouči nezamlouvá, a tak si žádá po amerických majitelích klubu Tomu Hicksovi a George Gilletovi, aby mu svěřili větší kontrolu nad aktuálně prvním celkem Premier League.

„Majitelé si myslí, že mé jednání má podléhat předsedovi. Já jsem ovšem zodpovědný za výsledky a jsem to já, kdo je pod tlakem fanoušků, kteří jediní budou vždy mým nejlepším soudcem,“ řekl pro BBC Benitez. „Můj vztah s vlastníky klubu je lepší, než si lidé myslí. Komunikujeme spolu úplně normálně a hlavně ze strany Toma Hicksem cítím často podporu,“ dodal.

Zná sumu, se kterou může disponovat

„Mám ve fotbale velké zkušenosti z různých klubů, a vím, že pokud není v klubu technický ředitel, tak fotbalová rozhodnutí vykonává manažer. Samozřejmě s omezením rozpočtu, jež kontrolují majitelé. Za těchto předpokladů manažer zná sumu, se kterou může disponovat s ohledem na jednotlivé posty v mužstvu,“ řekl Benitez.

Liverpoolskému kouči se podařilo celek z města Beatles vytáhnout do čela anglické nejvyšší ligy a on doufá, že na stejném místě skončí Reds i na konci sezóny, v níž zbývá odehrát ještě sedmnáct kol. „Věřím, že tento tým má možnost zlepšení, a já chci být u toho a podílet se na tom. Stále budu odevzdávat maximum a koncentrovat se na to, co ode mě fanoušci chtějí - vyhrát pro ně trofeje,“ dodal na závěr Benitez.

Reklama

Související témata: