Hlavní obsah

Ferguson: 100 miliónů liber za Kaká? To mi hlava nebere

LONDÝN

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson se nikdy nebál utrácet velké peníze za fotbalisty. Rekordní nabídka městského rivala Manchesteru City, který chce za 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun) koupit z AC Milán brazilského záložníka Kaká, však prý šokovala i skotského kouče.

Článek

"Abych byl upřímný, hlava mi to nebere," citoval server Sky Sports Fergusona, který sám v minulosti při nákupech Juana Sebastiána Veróna a Ria Ferdinanda za fotbalisty zaplatil tehdejší anglické rekordní částky. "Fotbal je fotbal. Občas se stane něco, co šokuje a překvapí. Tohle překvapilo všechny," dodal.

Trenér Wiganu Steve Bruce se přidal s kritikou ke svému klubovému šéfovi Daveu Whelanovi, protože podle něj se díky klubům jako Manchester City fotbal vzdaluje fanouškům. "Krása fotbalu byla vždycky v tom, že se hrál pro obyčejné lidi z ulice. Normální člověk dává těžko dohromady 40 nebo 50 liber za lístek. A když přivedete drahého hráče, na cenách vstupenek se to projeví," prohlásil.

A co takhle nabídnout za hráče celé město?

Svérázně přistoupil ke zprávám o závratné nabídce Manchesteru City trenér nováčka Premier League Stoke City Tony Pulis. "Taky jsme poslali nabídku, ale v AC Milán ji odmítli. Nabídli jsme jim celé město Stoke-on-Trent," řekl.

"Manchester City má peníze a chce je utratit. Kolik je normální za něj zaplatit? Nevím, ale je to skvělý hráč," řekl trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari, který Kaká trénoval v brazilské reprezentaci. "Nedivil bych se, kdyby tam Kaká šel. Třeba mu nabízejí skvělé plány klubu pro budoucnost. Znám ho a na penězích mu opravdu nezáleží," dodal.

Bohatých majitelů Manchesteru City se zastal trenér Blackburnu Sam Allardyce. "Pouze oni můžou utratit 100 miliónů liber za jednoho hráče. Pokud díky draze nakoupeným posilám bude City hrát o první čtyřku, pak se jim to vyplatí. To ale ukáže jen čas," dodal.

Podobný názor má i kouč Fulhamu a bývalý trenér Interu Milán Roy Hodgson. "Bohaté kluby vždycky určovaly ceny fotbalistů na trhu. Dnes se za dobré hráče platí třicet miliónů, za pár let to klidně může být sto miliónů," uvedl.

Reklama

Související témata: