Hlavní obsah

Chelsea měla namále - nad nováčkem vyhrála až v nastavení!

Čechova Chelsea, na níž dopadá v poslední době jedna rána za druhou, měla ve 22. kole anglické Premier League namále. Ještě minutu před koncem duelu s nováčkem Stoke City totiž ve svém chrámu na Stamford Bridge prohrávala, ale drtivým závěrem skóre otočila a výhru nakonec zachránila. Pro Scolariho, pod nímž se začalo trenérské křeslo otřásat, to však byly nervy!

Článek

Nejsou to pro Chelsea jednoduché dny... Až do konce sezóny ji bude chybět záložník Joe Cole, který si ve středečním utkání Anglického poháru proti Southendu přetrhl vaz v koleni a v sobotu se podrobil operaci, při rozcvičení před zápasem 22. kola Premier League se Stoke City se zranil Terry, takže nenastoupil, k dovršení všeho pak Blues ve svém chrámu s do té doby sedmnáctým týmem tabulky balancovali na hraně..

Závěr jako v detektivce

Scolariho tým měl sice permanentní převahu, vytvořil si spoustu šancí, ale Kalou, Anelka či Lampard proti skvělému gólmanovi Potters Sörensenovi neuspěli. Po hodině hry pak přišel rychlý výpad hostů, Delepa přehodil padajícího Čecha a začala se rodit obrovská senzace. Domácí ale v závěru připomínajícím detektivní drama dokázali zásluhou hlavičkujícího Bellettiho tři minuty před koncem vyrovnat a v nastaveném čase pak Lampard výhru přece jen zachránil a svůj tým v duelu s nováčkem spasil.

Fotbalisté Stoke City ale i na Stamford Bridge dokázali, že jim to proti elitním klubům Premier League jde... Vždyť před týdnem obrali o dva body Liverpool a v 19. kole prohráli s Manchesterem United jen o gól.

Berbatov jako zachránce

Namále měl ovšem i Manchester United ... Ještě v poslední minutě byl totiž na trávníku Boltonu stav bezgólový, nakonec ale rozhodl o výhře Manchesteru nad Tuláky Berbatov. Manchester se tak díky němu dostal v tabulce na první místo, jenže Liverpool má samozřejmě pondělní dohrávku s Evertonem k dobru.

I Arsenal se musel obávat o tříbodový import z trávníku nováčka Hull City. Po půlhodině šel sice do vedení zásluhou Adebayora, jenže ve druhé půli Cousins vyrovnal a ještě deset minut před koncem byl stav nerozhodný. Závěrečná smršť Arsenalu, při níž se střelecky prosadili Nasri a Bendtner, však rozhodla o výhře kanonýrů.

Třígólová výhra West Bromwich

Z dalších sobotních zápasů stojí určitě za zmínku výhra posledního West Bromwich Albion nad  týmem Middlesbrough, k níž položil základ už ve 4. min. Brunt a devět minut po půli ji jistil Koren, který pak přidal i třetí branku. Český reprezentant Bednář neseděl ani na lavičce West Bromwich, jenž opustil poslední příčku.

Manchester City porazil Wigan gólem Zabalety, i když hned po vedoucí trefě dostal Dunne červenou a domácí tak hráli až do konce jen v deseti. Blackburn porazil Newcastle gólem McCarthyho z penalty a dvěma trefami Robertse. Hosté dohrávali jen v deseti bez vyloučeného Butta.

Sunderlad šel sice v utkání s Aston Villou do vedení rychlým gólem už v 11. minutě, jenže po přestávce přišel zvrat. Milner v 63. min. vyrovnal, pak sice hosté přišli o vyloučeného Younga, ale v 80. min. jim Barry gólem z penalty zajistil tři body a tudíž kontakt s ligovým výsluním.

Premier League - 22. kolo:
Chelsea-Stoke City 2:1 (0:0), 89. Belletti, 90. + 3. Lampard - 60. Delap, Manchester City-Wigan 1:0 (0:0), 53. Zabaleta, Bolton-Manchester United 0:1 (0:0), 90. Berbatov, Sunderland-Aston Villa 1:2 (1:0), 11. Collins - 63. Milner, 80. Barry z pen., West Bromwich Albion-Middlesbrough 3:0 (1:0), 4. Brunt, 54. a 67. Koren, Blackburn-Newcastle 3:0 (0:0), 61. McCarthy z pen., 62. a 86. Roberts, Hull City-Arsenal 1:3 (0:1), 65. Cousins - 30. Adebayor, 82. Nasri, 86. Bendtner.

Reklama

Související témata: