Hlavní obsah

Bránění standardek určuje Scolari, hájí se Čech

LONDÝN

Bouřlivé dny prožívá fotbalová Chelsea. Nepřesvědčivé výsledky, zprávy o prodeji klubu... Kritika se týká také výkonů brankáře Petra Čecha. Kouč Scolari dokonce naznačil, že by gólmana české reprezentace mohl posadit na lavičku. Vyčetl mu třeba, že místo aby byl vládcem pokutového území, lítá v něm jako volný hráč. Čech mu úder vrací.

Článek

Pátou sezónu je mezi tyčemi na Stamford Bridge jasnou jedničkou. A teď by měl Petr Čech odnést krizi Blues mezi prvními!? To mu samozřejmě není po chuti, stejně jako palba kritiky, že v posledních dnech inkasuje laciné góly. Nejen experti si už všimli, že slabinou Chelsea je bránění standardních situací. Třeba při rohových kopech si gólman nestaví žádného hráče z pole na přední tyč, jak je to zvykem.

„Způsob a organizaci bránění při standardních situacích určuje hlavní trenér,“ reaguje na časté dotazy Čech na svých webových stránkách a jasně tak ukazuje na brazilského trenéra Luize Felipeho Scolariho.

Pozice kouče je vážně ohrožena a také v sobotním duelu byl na infarkt. Proti průměrnému Stoke otočila Chelsea zápas až v posledních vteřinách. Favorit se nadřel víc, než bylo zdrávo, Čech ovšem vyzdvihl právě bojovnost svého mužstva, které prohrávalo 0:1, ale až do poslední chvíle se rvalo o zvrat v utkání.

„Určitě bych ocenil, že jsme nesložili zbraně a že jsme bojovali až do konce zápasu. V celém zápase jsme měli řadu šancí, ale až v jeho závěru jsme protrhli střeleckou smůlu,“ řekl český brankář.

„Vítězný gól nedal Frank Lampard, ale Michael Ballack, který Frankovu střelu tečoval do sítě. Kdyby ji netečoval, myslím si, že by ji brankář hostů možná chytil,“ přidal Čech svůj postřeh, jak viděl rozhodující trefu v nastaveném čase.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články